Vilja Toomast Edgar Savisaare «vihmavarjuhoidjatest»: Siret Kotka võiks küll peeglisse vaadata

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Siret Kotka Keskerakonna noortekogu üritusel Triigis.
Edgar Savisaar ja Siret Kotka Keskerakonna noortekogu üritusel Triigis. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

«Pealtnägija» võttis luubi alla vastuolulise poliitiku Edgar Savisaare. Kaheosalises erisaates tuli jutuks ka Savisaare armuelu ja nn vihmavarjuhoidjad.

Keskerakondlane Ain Seppik ütles ETV saates, et hoiatas Savisaart noorte ja kenade assistentide eest. «Ma ei pidanud seda väga heaks tooniks. Assistent võib olla ja noore tüdruku kõrval näed ise ka noorem välja ja oled ikkagi tegija, aga see läbikäimine sai liiga isikliku jume,» tõdes Seppik.

Savisaare eksabikaasa Vilja Toomasti sõnul oli neid tüdrukuid, kes poliitikule liiga lähedal olid, päris palju. «Kui ajakirjandus hakkab küsimusi esitama ja sina järjest eitad ja eitad, muutud ühel hetkel endale ka ebameeldivaks. Lahenda enda jaoks see küsimus kuidagi ära, miks ma pean seda kogu aeg jälle ümber lükkama ja eitama. Kui lausa sõnumid tulevad mobiilile, mis kellaajal Edgar kust hommikul lahkub...» meenutas Vilja keerulist aega.

Savisaare vihmavarjuhoidjate sekka kuulusid ka Evelyn Sepp ja Katrin Siska.
Savisaare vihmavarjuhoidjate sekka kuulusid ka Evelyn Sepp ja Katrin Siska. Foto: Kuvatõmmis saatest/ERR

Seppiku sõnul oli tüdrukute seas ka neid, kes olidki Edgarisse siiralt armunud. «Aga kas seda oleks pidanud niimoodi demonstreerima? Ta oli ikkagi abielus ja pereisa. Kui palju ta siis sellega Viljale haiget tegi, see on hoopis teine küsimus. Sel teemal oli mul temaga isiklikke vestlusi, aga Edgar oli siis veel terve ja heas hoos,» rääkis Seppik «Pealtnägijas».

Endine Savisaare vihmavarjuhoidja Olga Ivanova ütles, et tal polnud ühtki hetke, kus oleks end skandaalse poliitiku seltsis ebamugavalt tundnud. «Õnneks meie suhted olid väga viisakad. Mingisugust käitumist, mis mind paneks ebameeldivasse olukorda, ei olnud,» rääkis Ivanova. «See oli minuga, nii et ma ei tea, kuidas oli teistega,» lisas naine muiates.

Üks isiklik referent ehk vihmavarjuhoidja oli Väike-Maarjast pärit endine kesknoor Siret Kotka-Repinski, kes toonitas saates, et teda sidus Savisaarega ainult erakond. «Me olime kolleegid ja sõbrad ja ma arvan, et see on peamine. See, et me mõistsime üksteist rohkem... jah, kindlasti mõistsime,» rääkis naine.

Edgar Savisaare vihmavarjuhoidjate hulka kuulus ka Olga Ivanova.
Edgar Savisaare vihmavarjuhoidjate hulka kuulus ka Olga Ivanova. Foto: Toomas Huik

Endiste «vihmavarjuhoidjate» kommentaaride peale jäi Vilja nõutuks. «Ma ei oskagi neile midagi vastata, ma ütlen lihtsalt, et olgu enda vastu ausad. Siret Kotka võiks küll peeglisse vaadata,» ütles poliitiku eksnaine.

Kotka-Repinski vastas: «Tal on õigus seda kõike nimetada nii, nagu ta soovib. Mis puudutab Vilja ja Edgari suhteid, siis need on kahe inimese vahelised suhted. Kuidas Vilja tundis või Edgar käitus... mees ja naine peavad omavahel kodus ära rääkima asjad.»

Vaata tervet saadet järelvaatamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles