Prokuratuur: kriminaaluurimine Lusti suhtes on lõpetatud vaid osaliselt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 saate «Kuuuurija» saatejuht Katrin Lust.
Kanal 2 saate «Kuuuurija» saatejuht Katrin Lust. Foto: Madis Sinivee

«Kuuuurija» tõi 2017. aasta sügisel eetrisse loo, milles lubas paljastada õpetajast pedofiili salaelu. Õpetaja kaebas Lusti kohtusse ning kuigi viimane väidab, et kriminaalmenetlus on tänaseks lõpetatud, ei pea see prokuratuuri kinnitusel paika. 

Kui saate kodulehel anti täna teada, et õpetaja Urmas Kausi asja osas on kriminaalmenetlus lõpetatud, siis prokuratuuri teatel on menetlus lõpetatud vaid osaliselt.

«Täna on minu jaoks väga õnnelik päev, sest väga raske on elada teadmisega, kui sa oled uurimise all,» kõlas saatejuhi Katrin Lusti hääles suur kergendustunne. «Me käisime Kausi juures kaks aastat tagasi. Pedofiile puudutav saade oli eetris niivõrd ammu ja siis hakkas see süüdistamine pihta. Iga selline kriminaalmenetlus on väga koormav. Kahtlemata oli see kõik stressirohke nii mulle, mu meeskonnale kui TV3-le,» rääkis Lust.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallase sõnul on kriminaaluurimine Lusti suhtes lõpetatud aga vaid osaliselt.

«Kriminaalmenetlus jätkub niinimetatud kassivabriku episoodis ja ka selles osas, mis puudutab Urmas Kausi kodus toime pandud võimalikku ebaseaduslikku läbiotsimist. Menetlus on lõpetatud vaid Kausi korterisse sissetungimise osas,» rääkis Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles