Filipiinide välisminister tuli appi, et kohalik kaunitar Eesti mehega abielluda saaks (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide välisminister Teodoro Locsin jr 2018. aasta oktoobris Brüsselis.
Filipiinide välisminister Teodoro Locsin jr 2018. aasta oktoobris Brüsselis. Foto: Imago/ScanPix

Filipiinlanna Lia on mitu aastat koos olnud eestlasest poiss-sõbra Ivariga ning nüüd plaanivad nad leivad ühte kappi panna. Kuna selleks on vaja läbida aeganõudev bürokraatiarägastik, küsis Lia abi Filipiinide terava ütlemisega välisministrilt.

Filipiinide välisminister on Teodoro Locsin jr, keda tuntakse kodumaal karmide ja vastuoluliste säutsude poolest. Näiteks on Locsin pakkunud välja, et riigi narkoepideemiaga võitlemiseks tuleks kasutada «natside lahendust» ehk genotsiidi.

Nüüd saab 70-aastane poliitik, kes on varem töötanud ajakirjaniku ja diplomaadina, kirevasse resümeese lisada veel ühe ameti: armastuseguru, vahendab Coconuts Manila.

Nimelt pöördus Twitteris ministri poole filipiinlanna Lia, kes viibib hetkel Eestis ja plaanib abielluda eestlasest mehega. Probleem on aga selles, et naisel pole Euroopas kehtivat sünnitunnistust ja perekonnaseisu tõendit ning nendeta abielluda ei saa. Et dokumendid korda ajada, on vaja allkirja Filipiinide saatkonnalt, mis asub Poolas, kuid seal toimub asjaajamine teokiirusel.

30-aastane filipiinlanna rääkis probleemi Twitteris ära, mispeale poliitik teatas, et lasku mehel veel oodata. «Kui ta armastab sind, ootab ta sind, ja ma usun, et sa oled ootamist väärt. Armastust peab alati testima,» jagas välisminister armunõu.

Naisel polnud sellest nõuandest aga tolku, kuna mõlema pere ressursid on vaikselt otsa lõppemas. Peagi saab läbi ka naise 90-päevase Schengeni viisa kehtivus. «Filipiinide saatkond vastab Eesti välisministeeriumi e-kirjadele ühe- või kahenädalase viivitusega,» kirjutas Lia.

Välisminister võttis naise meeleheitlikke palveid kuulda ja saatis säutsu edasi rahvusvaheliste suhete sekretäri assistendi kohusetäitjale Elmer Catole. «Nad ei saa oodata. Armastus,» kirjutas välisminister pooleldi sarkastiliselt.

Nüüd paistab, et asjad on liikuma saadud. Cato säutsus tulevasele pruudile, et välisministeerium on vajalikud allkirjad Varssavi Filipiinide saatkonna poole teele pannud.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LIA TUNDAG (@liatundag) on

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles