Ekraanimaagia: Vaata, kuidas Eesti näitlejad uue Lotte-filmi tegelastele hääled andsid ja kehakeelt ette mängisid

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kinopubliku südameid vallutama asunud «Lotte ja kadunud lohed» tegelased mitte ainult ei saanud oma hääled Eesti näitlejatelt, vaid ka liigutused – kiika joonisfilmi köögipoolele ja saa teada, mismoodi ekraanimaagiat tehti!

Lotte joonisfilmide ühe autori Janno Põldma sõnul on multifilmi sarja tegemisel kunstilised võimalused piiratud, sest kümnete osade tegemiseks on napilt aega, kirjutab Postimehe laupäevalisa Arter. «Näiteks meie filmisime näitlejaid, et liikumine oleks loomulik,  aga siis seal on kindlad liigutused (näitab kätega robotlikke liigutusi – toim),» selgitas ta Postimehele.

Eesti tippnäitlejad nagu Anu Lamp, Mait Malmstein, Kaspar Velberg mitte ainult ei andnud Lotte filmide kangelastele oma häält, vaid panid nad ka liikuma. Tallinna linnateatri näitleja Maiken Schmidt aga mõtles välja uue Lotte filmi kõige värvikamate tegelaste liikumised.

LOE ARTERI PIKKA LUGU: Lotte looja: koeratüdruku seiklustest saab uus «Tõde ja õigus»

Populaarne koeratüdruk Lotte, kes vallutas esmakordselt vaatajate südamed käesoleva sajandi alguses, on kinolinalt piisavalt kaua eemal olnud, et suurte ja väikeste vaatajate ootused maksimumini kruvida, kuid on juba aasta alguses täies krapsakuses tagasi ekraanil.

Kogupere seiklusfilmis «Lotte ja kadunud lohed» saab vahva koeratüdruk endale väikese õe Roosi. Leiutajatekülla tulevad teadlased, pesukaru Karl ja kala Viktor, kes osalevad suurel rahvalaulude kogumise võistlusel. Võistluse peaauhinna saab see, kel õnnestub salvestada maailma vanima loomaliigi, müütiliste tuldpurskavate lohede rahvalaulu. Lotte ja Roosi otsustavad teadlasi aidata. Neid ootavad ees põnevad ja ootamatud seiklused.

Peaosalistele andsid hääled Evelin Võigemast, Helmi Tulev, Mait Malmsten, Elina Reinold ja Sepo Seeman.

Seiklusfilmi kirjutasid Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk, lavastasid Janno Põldma ja Heiki Ernits ning kunstnikutöö au kuulub Heiki Ernitsale.

Filmi helilooja on Sven Grünberg, osade laulude autor on lõunanaabrite superstaar Renārs Kaupers.

«Lotte ja kadunud lohed» valmib Eesti Joonisfilmi ja Läti stuudio Rija Films koostööna. Filmi tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut, Läti Rahvuslik Filmikeskus, Loov Euroopa MEDIA programm, Shortcut ja Eesti Rahvusringhääling.

EV100 filmiprogrammi ainus animafilm «Lotte ja kadunud lohed» esilinastub Eestis ja Lätis 4. jaanuaril 2019. Laiema rahvusvahelise kinopublikuni jõuab film 2019. aasta jooksul.

Apollo Kinodes alates 4. jaanuarist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Lotte ja kadunud lohed - treiler from Eesti Joonisfilm on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles