Satanistid kiidavad: Christian Bale tänas Kuldgloobust vastu võttes Vanatühja ennast!

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Bale ja Sibi Blazic Kuldgloobustel 2019
Christian Bale ja Sibi Blazic Kuldgloobustel 2019 Foto: Jordan Strauss / AP / Scanpix

Oma osatäitmise eest Dick Cheney elust rääkivas filmis «Vice» parima meespeaosalise Kuldgloobuse võitnud Christian Bale üllatas galale kogunenud filmiilma koorekihti ja televaatajaid omapärase tänukõne-elemendiga.

«Aitäh, Saatan, et andsid mulle inspiratsiooni, kuidas seda rolli mängida,» teatas näitleja auhinda Beverly Hiltoni hotellis peetud galal vastu võttes, pannes saali naerust rõkkama, ent ilmselt šokeerides nii mõndagi kristlikku televaatajat, keda USAs tikutulega taga otsima ei pea.

Näitleja naljatas ka, et kavatseb nüüd hõivata karismavabade ekraanitroppide niši – just puudulik sarm olevat see, mis talle Cheney rolli ning tulemusena Kuldgloobuse tõid.

Christian Bale
Christian Bale Foto: HANDOUT / REUTERS

Ilmselt endalegi ootamatult sai Bale oma avalduse peale tunnustuse ka Saatana Kirikult ehk Ameerika Ühendriikide suurimalt satanistlikult organisatsioonilt. «Meie jaoks on Saatan uhkuse, vabaduse ja individualismi sümbol ning meie suurima isikliku väljapoole suunatud potentsiaali metafoor. Kõik klapib, kuna Bale võitis auhinna oma oskuste ja ande eest. Elagu Christian! Elagu Saatan!» Päris kindlasti ei osanud Bale oma sõnadele sellist tagasisidet oodata. Kuid kes teab...

Tegu oli 44-aastase Bale'i teise Kuldgloobusega – esimese sai ta 2011. aastal kõrvalosa eest filmis «The Fighter». Tema konkurentideks olid tänavu nominendid Lin-Manuel Miranda («Mary Poppins tuleb tagasi»), Viggo Mortensen («Roheline raamat»), Robert Redford («The Old Man & The Gun») ja John C. Reilly («Stan & Ollie»).

Nominatsiooniga on pärjatud teda veel kahel korral: aastal 2014 filmi «American Hustle» ning aastal 2016. «The Big Short» eest. 

«Vice'is» kehastab Bale USA endist asepresidenti Dick Cheneyt. Rolli jaoks füüsiline kehastumine oli omaette kunsttükk: näitleja võttis usutavuse nimel kaalus kõvasti juurde. «Sõin lihtsalt palju pirukaid,» kirjeldas ta oma meetodit. «Kaalus juurde võtmine oli lõbusam, kui selle kaalu pärast kaotamine,» tõdes ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles