ELU24 INTERVJUU: «Päästja koolikella» staar Mark-Paul Gosselaar räägib uuest sarjast, näitlemisest ning seksisümboliks olemisest

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu24 reporter Britten Torstenberg ja näitleja Mark-Paul Gosselaar.
Elu24 reporter Britten Torstenberg ja näitleja Mark-Paul Gosselaar. Foto: Erakogu

Elu24 käis Londonis, kus kohtus «Päästja koolikellast» tuntud Mark-Paul Gosselaariga, kellega rääkisime tema uuest sarjast «The Passage» ning uurisime, millega ta lisaks näitlemisele tegeleb ning mida arvab ta ise seksisümboliks olemisest.

Mark-Paul Gosselaar (44) kehastab seriaalis, mis esilinastub FOXi telekanalil 14. jaanuaril, föderaalagenti, kes vastutab tüdruku eest, kes on valitud katsejäneseks kõiki haigusi ravivale viirusele. Paraku võib viirus kõrvaltoimena hävitada kõik planeedi Maa elanikud.

Seriaal põhineb Justin Cronini põnevikul «The Passage».

Kas sa ise oled Justin Cronini triloogiat lugenud?

Ma lugesin kõik kolm raamatut läbi niipea, kui olin lõpetanud käsikirjaga tutvumise. Ma sattusin sõltuvusse, need olid lihtsalt nii head – mäletan, et jalutasin ringi ja lugesin neid oma iPadist. 

Ent siis sattusin ma pisut paanikasse, sest minu tegelaskuju sureb esimese raamatu lõpus viiruse tõttu. Helistasin kohe oma agendile ning ta kinnitas mulle, et midagi sellist teleseriaalis ei juhtu.

Mark-Paul Gosselaar.
Mark-Paul Gosselaar. Foto: FOX

Kuidas kirjeldaksid sa oma tegelaskuju?

Ta on FBI agent, kelle ülesanne on leida ja veenda surmamõistetud vange osalema projektis Noah. Küll aga pole ta seda hoolikalt läbi mõelnud, millesse ta neid inimesi mässib. Kui talle antakse ülesanne tuua katsejäneseks väike tüdruk, hakkab tema moraalne kompass tööle ning ta põgeneb koos tüdrukuga.

Aja jooksul paljastame, milline on mu tegelaskuju taustalugu ning selgitame, mis temaga juhtus – tema elus leidis aset väga traagiline vahejuhtum, mis sundis teda emotsionaalselt endasse sulguma.

Kas sinu karakter sarnaneb kuidagi sinu endaga ka päriselus? Olete te mingil moel sarnased?

Ma arvan küll. Enamjaolt on nii, et tegelaskuju välja töötades samastun ma mingite konkreetsete momentidega karakteri elus. 

Kui ma lugesin oma tegelaskuju Bradi kohta, mõistsin ma kohe, et suudan seda rolli mängida. Vahel loed sa mõne tegelaskuju kohta ja saad aru, et see pole päris see ja sel juhul läheb vaja natuke rohkem aega, et karakterit tundma õppida. 

Aga tõepoolest, mu elus on juhtunud asju, mis on võrreldavad ka minu tegelaskuju läbielamistega.

«The Passage» näitlejad: Mark-Paul Gosselaar, Emmanuelle Chriqui, Brianne Howey, Liz Heldens.
«The Passage» näitlejad: Mark-Paul Gosselaar, Emmanuelle Chriqui, Brianne Howey, Liz Heldens. Foto: RW/MPI/Capital Pictures / RW/MPI/Capital Pictures

Kuidas kirjeldaksid sa seda maailma, kus sari aset leiab?

See maailm ei erine väga maailmast, kus me praegu elame. Sarjas oleme lihtsalt loonud situatsiooni, mis on päris hirmutav. Epideemia on laastamas maailma ning valitsuse salajane meditsiiniasutus peab sellele ravi leidma. 

Ma olen täiesti tavaline mees, kannan pesapallimütse ja T-särke, ei midagi väga seksikat.

Kas see sari pani sind vandenõuteooriate peale mõtlema?

Ei, ma ei usu vandenõuteooriatesse. Kas me saame võtta väikeseid killukesi sarjast ja sobitada need reaalsesse maailma? Absoluutselt! Aga ma ei usu siiski, et see sari midagi ette kuulutaks.

Vandenõuteoreetikud kahtlevad kõiges ning nad vaatavad arvatavasti ka seda sarja ning ütlevad: «Vot sellest ma rääkinud olengi!»

Millistele inimestele sari «The Passage» peale läheb? 

Väga intelligentsetele inimestele. Kõik, kes on sarja vähegi näinud, saavad väga ruttu aru, et see ei ole lihtsalt vampiiripõnevik või suvaline action-thriller.

Selles on rohkem sügavust ning kaudselt võiks isegi väita, et tegemist on armastuslooga.

Stseen sarjast «The Passage».
Stseen sarjast «The Passage». Foto: FOX

Rääkides sinu ekraanipartnerist Saniyya Sidneyst. Ta on praegu peaaegu sama vana, kui olid sina, mil sa alustasid «Päästja koolikellas». Kas üritad teda ka seetõttu võtetel kasvatada või juhtida õigele teele?

Ei, ma ei õpeta kunagi ühtegi kolleegi. Võtteplatsil on Saniyya minuga võrdväärne ning ma ei teeks seda kunagi. Kui ta ise sooviks minu nõuandeid, siis ma jagaksin neid temaga hea meelega.

Ma arvan, et ma olen talle lihtsalt eeskuju. Ta mõistab minu tööeetikat ja seda, mida ma kaasnäitlejatelt võtteplatsil ootan ning kuidas ma meeskonda ning inimestesse enda ümber suhtun. 

Ta on nupukas tüdruk ning tal on väga tugev toetajaskond, tema vanemad mõistavad seda kõike ning keskenduvad õigetele asjadele.

Ma olen töötanud mõne lapsega, kelle puhul saad kohe aru, et inimesed nende laste taga on probleem, mitte lapsed ise.

Neil pole kindlat seljatagust ja neid surutakse sellesse valdkonda valedel põhjustel. Nende vanemad kasutavad neid ära pigem enda hüvedele keskendudes.

Saniyya White.
Saniyya White. Foto: FOX

Mis siin salata, sind peetakse ka seksisümboliks. Mida sa ise sellest kõigest arvad?

Ma ei tea. Niipea, kui ma koju tagasi lähen, olen ma lihtsalt isa ja abikaasa rollis. 

Ma tõesti ei oska öelda, aga eks see ikka aitab, sest see on võimaldanud mul teha tööd, mida ma naudin ja mida ma tahan ka tulevikus teha. 

Igapäevases elus sulle tänavatel järele ei joosta ega ahistata?

Ei. Ma ei näe tavaliselt selline välja, see on mu viisakas tööriietus. Kui ma olen kodus, siis ma olen täiesti tavaline mees, kannan pesapallimütse ja T-särke, ei midagi väga seksikat.

Millega meeldib sulle peale näitlemise veel tegeleda?

Mind huvitavad väga võitluskunstid, eriti Brasiilia  ju-jutsu. Me oleme selle sidunud ka sarjaga, seega võib seal näha rohkelt selliseid võitlusstseene.

Loomulikult veedan rohkelt aega lastega ning mulle on 20th Century Fox filmistuudio  andnud võimaluse välja töötada uus sari ning kui kõik hästi läheb, siis loodetavasti saan juba varsti kätt proovida sarja produtsendina.

Stseen sarjast «The Passage». Pildil: Saniyya White ja Mark-Paul Gosselaar.
Stseen sarjast «The Passage». Pildil: Saniyya White ja Mark-Paul Gosselaar. Foto: FOX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles