Mandela efekt? «Holmes ja Watsoni» avastseenist levib rahvasuus kaks eri versiooni

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Holmes ja Watson» näitlejad Will Ferrell ja John C. Reilly
«Holmes ja Watson» näitlejad Will Ferrell ja John C. Reilly Foto: Willy Sanjuan / AP / Scanpix

Redditi netikeskkonnas on asunud äsja meiegi kinodesse jõudnud komöödia «Holmes ja Watson» kohta levima nn Mandela efekti teooria, vahendab MovieWeb

Mandela efektiks nimetatakse olukorda, kus ühe ja sama nähtuse kohta on inimestel seletamatul kombel vastukäivad mälestused, mida seletatakse sageli justkui «veaga» reaalsuse maatriksis. Nii on Redditi kasutajad sattunud segadusse, kuna «Holmesi ja Watsoni» uusim ekraanilugu algavat paljude kasutajate sõnul hoopis teistsuguse stseeniga kui enamik seda mäletab.

N-ö ametlikus versioonis algab film sellest, et Holmesi kiusatakse lapsena koolis ning Watson astub tema kaitseks välja. Üks segaduses Redditi kasutaja aga kinnitas, et tema nähtud film algas hoopis stseeniga, kus sõjast naasnud Watson hüppab maha katuselt Holmesi aeda ning lömastab tolle kenasti hoolitsetud papaia-laadse taime. Kui algselt arvanud paljud, et tegu on trolliga, kes niisama nalja pärast valet levitab, siis peatselt asusid versiooni taha veel teisedki – tulemuseks «mis värvi on see kleit?» tüüpi segadus. 



Kuigi paljudele paranormaalsete nähtuste fännidele meeldiks kindlasti arvata, et tegu oli «paralleelreaalsusega», siis levib juhtunule ka veidi proosalisem selgitus: ehk on tegu Sony poolt palgatud netikommentaatoritega, kellele on antud ülesandeks selle üsna ühemõtteliselt maha tehtud filmi vastu uue huvilaine tekitamine? Kuigi kassaedu on filmil mõõdukalt hea, siis kriitikute hinnangud on hävitavad: Rotten Tomatoes annab naerutajale vaid 9%-lise hinde. Kolmas teooria on aga puhtalt praktiline: ehk ongi filmil teatud riikides teistsugune algus? Hetkel veel selgust ei ole.

Huvitav, millise stseeniga algab film Eestis? Kes näinud, kirjutage kommentaaridesse!

2008. aasta hittkomöödias «Kasuvennad» tandemina üles astunud hullupööra naljakad mehed Will Ferrell ja John C. Reilly naasevad ekraanile maailma parima detektiivi ja tema ustava biograafi rollides filmis «Holmes ja Watson».

Sherlock Holmes ja dr. Watson pole ei tele- ega kinoekraanil tundmatud tegelased, ent päris sääraseid karakterikangastusi pole siiani veel nähtud. Nii nagu käpardspioon Johnny English suundub missioonile igasuguse aimduseta, mismoodi end eluohtlikest olukordadest välja vingerdada (ent õnnekombel läheb hästi), osutub see krimiklassikaduo uues komöödias tohlakamatena kui keegi neid ealeski suudaks ette kujutada ning tulemus on pööraselt naljakas.

Etan Coheni («Mehed mustas 3») lavastatud komöödia põhineb USA huumorisaate «Saturday Night Live» sketšil, milles Will Ferrell mängis:



Filmis teevad kaasa teisedki suurepärased nätieljad, esmajoones Hugh Laurie ja Ralph Fiennes, samuti Pam Ferris ja Rebecca Hall. 

Apollo Kinodes alates 28. detsembrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles