Filmimusa: Väärt kuulamine! Need 5 laulu püüavad tänavu parima filmiloo Kuldgloobust

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolly Parton ja drag queen Jason Cosmo Dolly Partonina filmi «Dumplin'» esilinastusel Hollywoodis.
Dolly Parton ja drag queen Jason Cosmo Dolly Partonina filmi «Dumplin'» esilinastusel Hollywoodis. Foto: NINA PROMMER / EPA / Scanpix

Juba saabuval pühapäeval jagatakse Los Angeleses 76. korda kätte Kuldgloobused. Lisaks filmitegijatele ning näitlejatele saavad oma kuulsushetke nautida ka muusikud.

Parima filmilaulu kategoorias pistavad rinda viis lugu, millest üks ka Eesti kinopublikule tuttav peaks olema (filmist «Täht on sündinud»). Võidule pürgib ka varsti Eesti kinodesse jõudva «Kustutatud poiss» tunnuslugu. Peale filmilaulude võistlevad omavahel filmid ka parima originaalmuusika kui terviku kategoorias, kus said nominatsiooni heliloojad Marco Beltrami («A Quiet Place»), Alexandre Desplat («Isle of Dogs»), Ludwig Göransson («Must panter»), Justin Hurwitz («Esimene inimene») ja Marc Shaiman («Mary Poppins tuleb tagasi»).

1. «All The Stars» filmist «Must panter» (Black Panther), autor ja esitaja Kendrick Lamar. 

Marveli menukas koomiksifilm on nomineeritud veel 2 kategoorias: parim draamafilm ja parim originaalmuusika. Lugu püüab ka Grammyt.

2. «Girl In The Movies» filmist «Dumplin'», esitab autor ise, kantridiiva Dolly Parton.

3. «Requiem For A Private War» filmist «A Private War», autor ja esitaja Annie Lennox.

4. «Revelation» filmist «Kustutatud poiss», autor ja esitaja Troye Sivan & Jónsi.

5. «Shallow» filmist «Täht on sündinud», esitajad ja kaasautorid Bradley Cooper ja Lady Gaga. Filmil on lisaks veel neli Kuldgloobuse nominatsiooni: parim draamafilm, parim mees- ja naispeaosa draamafilmis ning parim režissöör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles