Video: 22-aastane naine kaotas lõvi äkkrünnakus elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõvi. Pilt on illustreeriv
Lõvi. Pilt on illustreeriv Foto: MIKE HUTCHINGS / REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Põhja-Carolinas asuvas loomakaitsekeskuses The Conservators’ Center pääses isane lõvi Matthai hooldajaga samasse ruumi ja tappis naise.

Indianast Palestine’ist pärit 22-aastane Alexandra Black sai loomakaitsekeskuses olla tööl kaks nädalat, teatab news.com.au.

Naine oli enne seal tööle asumist lõpetanud Indiana ülikooli bakalaureuse astme bioloogina ja õppis edasi magistrantuuris.

Caswelli maakonna politsei kinnitas Blacki surma lisades, et lõvi oleks pidanud olema kinnises ruumis, kuid millegipärast pääses ta sinna ruumi, kus oli töötaja.

Lõvi. Pilt on illustreeriv
Lõvi. Pilt on illustreeriv Foto: RUDI VAN BEEK / Reporters/Scanpix

Keskuse teatel toimus 30. detsembril tavapärane puuride puhastamine, kuid ühte lõvi milegipärast see häiris. Ta pääses Blacki juurde, rünnates naist ja tappes ta.  

Loomakaitsekeskus suleti juhtumi uurimise ajaks.

Politseinikud üritasid lõvi rahustada, tulistades teda uinutipüssist, kuid see ei õnnestunud. Neil tuli naise surnukeha kättesaamiseks lõvi maha lasta.

«Teatame kurbusega, et meie keskuses kaotas elu inimene, kuid ka lõvi,» edastas loomakaitsekeskus sotsiaalmeedias.

1999. aastal asutatud The Conservators’ Center asub Põhja-Carolina pealinnast Raleigh’ist 80 kilomeetri kaugusel. See keskus teeb koostööd USA põllumajandus-, kalandus- ja jahindusministeeriumiga.

Keskuse lehekülje kohaselt külastab neid aastas umbes 16 000 inimest. Seal töötab 12 töötajat, kes hooldavad rohkem kui 80 looma, kes kuuluvad 21 liiki.

2004. aastal võttis keskus vastu 14 lõvi ja tiigrit, kes elasid loomaaedades kohutavates tingimustes.

Tiiger ja lõvi. Pilt on illustreeriv
Tiiger ja lõvi. Pilt on illustreeriv Foto: Ali Jarekji / Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles