Uued filmid sel nädalal: Vene huumorit, klaustrofoobiat, Itaalia elurõõmu, higi poksiringis ja uus Lotte-film

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kolm vägilast ja troonipärija»
«Kolm vägilast ja troonipärija» Foto: kaader treilerist

Uus aasta algab Eesti kinodes filmirohke nädalavahetusega: tulekul on lausa kuus uut ekraaniteost, kust leiab nii õudust kui ka muinasjutulist lusti.

Lotte ja kadunud lohed - treiler from Eesti Joonisfilm on Vimeo.

Uus Lotte-film varsti ekraanil: «Lotte ja kadunud lohed» toob koeraplikale õetirtsu, kellega koos saladusi avastada

Tuleva aasta algus toob ekraanidele ülimenuka koeraplika Lotte kauaoodatud uued animaseiklused filmis «Lotte ja kadunud lohed».

Populaarne koeratüdruk Lotte, kes vallutas esmakordselt vaatajate südamed käesoleva sajandi alguses, on kinolinalt piisavalt kaua eemal olnud, et suurte ja väikeste vaatajate ootused maksimumini kruvida, kuid on juba aasta alguses täies krapsakuses tagasi ekraanil.

Kogupere seiklusfilmis «Lotte ja kadunud lohed» saab vahva koeratüdruk endale väikese õe Roosi. Leiutajatekülla tulevad teadlased, pesukaru Karl ja kala Viktor, kes osalevad suurel rahvalaulude kogumise võistlusel. Võistluse peaauhinna saab see, kel õnnestub salvestada maailma vanima loomaliigi, müütiliste tuldpurskavate lohede rahvalaulu. Lotte ja Roosi otsustavad teadlasi aidata. Neid ootavad ees põnevad ja ootamatud seiklused.

Peaosalistele andsid hääled Evelin Võigemast, Helmi Tulev, Mait Malmsten, Elina Reinold ja Sepo Seeman.

Apollo Kinodes alates 4. jaanuarist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Elagu Rocky Balboa! Poksifilm «Creed II» toob Sylvester Stallone'i tagasi ringi

Metro Goldwyn Mayer Picturesi (MGM) ja Warner Bros. Picturesi filmis «Creed II» asuvad taas peategelasi Adonis Creedi ja Rocky Balboat kehastama Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone.

 «Creed II» jätkab «Rocky» lugude saagat ja on järg kriitikute tunnustuse pälvinud ning publiku lemmikuks saanud 2015. aasta filmile «Creed: Rocky pärand», mis teenis kinodes kõikjal maailmas üle 170 miljoni dollari. Esimese filmi lavastanud Ryan Coogler («Must Panter») on sel korral tegevprodutsent. Uue filmi lavastaja on Steven Caple Jr., kelle 2016. aasta draama «The Land» teenis kriitikute heakskiidu.

Adonis Creed üritab oma elus tasakaalu leida. Eraelu kohustuste ja järgmiseks suureks matšiks valmistumise kõrval seisab ta silmitsi elu suurima väljakutsega. Areenile astumise muudab ainult raskemaks vastane, kes on seotud tema pere minevikuga. Rocky Balboa toetab teda kõiges ning koos astuvad Rocky ja Adonis vastamisi ühise pärandiga, mõtlevad, mille nimel võidelda tasub, ja avastavad, et kõige tähtsam on perekond. «Creed II» näitab, et taipamaks, kuidas algselt tšempioniks saadi, tuleb minna tagasi juurte juurde, ja mäletada, et mineviku eest pole kusagil pääsu.

Apollo Kinodes alates 4. jaanuarist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Pilguheit vananeva mehe nõrkustele: mängufilm «Silvio» heidab valgust elumees Silvio Berlusconi kirevale isiksusele

4. jaanuaril jõuab Eesti kinodesse telesarja «Noor paavst» ning mängufilmide «Noorus» ja «Kohutav ilu» autori, režissöör Paolo Sorrentino uus mängufilm «Silvio», mis räägib provotseeriva loo Itaalia endise peaministri Silvio Berlusconi värvikast elust.

«Silvio Berlusconi on itaallase arhetüüp ja tema kaudu saan ma jutustada Itaalia lugu,» kirjeldab Paolo Sorrentino oma uut filmi «Silvio», milles on poliitilisi skandaale, pingelisi peresuhteid, võimujanu ja lõputuid pidusid. 

Miljardärist meediamogul ja kauaaegne jalgpalliklubi AC Milan omanik Silvio Berlusconi on sõjajärgse Itaalia pikima ametiajaga peaminister, kes astus 2011. aastal majanduskriisi tõttu tagasi. Siiski oli ta omal ajal rohkem tuntud kaunitest naistest ümbritsetud elumehena, kes korraldas oma villades bunga-bunga pidusid.

Kuigi filmi tegevus leiab aset aastatel 2006-2009, hõlmates Berlusconi teist ja kolmandat ametiaega, ei ole «Silvio» sisuks ainult poliitika. Luksuslike orgiate ja ambitsioonikate plaanide keskel vormub portree Berlusconist kui mitmetahulisest isiksusest, mis avaldub eriti selgelt tema ja Veronica Lario pika abielu kokku varisemist näidates.

«See film ei ole Berlusconi poolt ega vastu,» on öelnud Sorrentino. «See on heatahtlik pilguheit vananeva mehe nõrkustele.» Filmi nimitegelast kehastab Sorrentino pikaaegne kaasteeline Toni Servillo, kes oli peaosas ka Oscari võitnud filmis «Kohutav ilu». Näitleja on intervjuus oma portreteeritava kohta öelnud, et Berlusconi tõi nii filmis kui ka elus poliitikamaailma vaatemängu, mis sarnanes meelelahutusmaailmale. «Mõnus ja vaba õhkkond aitas luua liidrikuju, mis meelitas ligi rahvahulki. Inimesed ei valinud endale esindajat, vaid lasid end meisterlikul petjal võrgutada. Seda tegi ta mõnu pakkudes. Berlusconi trump oli pealiskaudsus ‒ kui sa ei uuri liiga põhjalikult ega vaata liiga lähedalt, siis on kõigil tore.»

Apollo Kinodes alates 4. jaanuarist.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Vene komöödias «Rubljovka võmm: uusaasta mürgel» lähevad paanikas politseinikud panka röövima

Venelaste pöörane aastavahetuse komöödia «Rubljovka võmm: uusaasta mürgel» veeretab vaataja uskumatu seiklussupi sisse, kust ei puudu romantika, huumor ega pangarööv.

Uue aasta eel ähvardab üht Põhja-Barvihha politseijaoskonda sulgemine. Rubljovka politseinik Griša Izmailov otsustab koduse jaoskonna päästa, ent peab selleks appi võtma äärmised abinõud ning koos operatiivtöötajatega panka röövima. Ta loodab, et kolleegid eesotsas tema otsese ülema Jakovleviga lahendavad «kuritöö» kiiresti, tagastavad raha ja kõik säilitavad oma töökohad ka uuel aastal. Aga kõik ei lähe üldse Griša plaani järgi...

Apollo Kinodes alates 4. jaanuarist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Rääkiv ratsu, surev vürst ja röövitud printsess: «Kolm vägilast ja troonipärija» naerutab hullumeelse slaavi muinaslooga

Ülihumoorikas venelaste värske animeeritud muinasjutufilm «Kolm vägilast ja troonipärija» (Три богатыря и наследница престола) pakub ohtralt naerupurskeid ja eriskummalisi tegelasi.

Vene vägilased Aljoša Popovitš, Dobrõnja Nikititš ja Ilja Muromets ei saa pikalt puhkust nautida. Vürstiriigis on rahutud ajad, sest vürsti tervis on halvenenud. Kes hakkab õiglaselt riiki juhtima, kui vana vürst peaks manalateele minema? Kes peaks tõusma troonile? Lähisugulane, sõber või hoopis võõramaa printsess? See probleem vajab kiiresti lahendamist! Käivad jutud, et vürst sooviks troonipärijana näha vennatütar Zabavat, kelle on paraku vangistanud õel Vassili, kes ei kavatsegi printsessi vabastada. Lisaks soovib mees ise vürstiriiki valitseda. Paraku ei suudaks Kiievi vürsti sõjavägi Vassilit alistada ning seepärast ulatavadki kolm vägilast ka seekord vürstile abikäe. Kartmatu kolmik on korduvalt tõestanud oma lojaalsust: nad on pistnud rinda Šamahani vürstinnaga, seigelnud kaugetel maadel ja pidanud võitlust isegi merekuninga endaga. Kolm vägilast ja õukonna ratsu Julius võtavad ette ohtliku teekonna, et päästa Kiievi vürstiriigi täieõiguslik troonipärija.

Apollo Kinodes alates 4. jaanuarist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Nuputa või sure! Mõistatuslik õudukas «Põgenemistuba» tõmbab Su juhtmed korralikult krussi

Õuduspõnevik «Põgenemistuba» on tõeline maiuspala põgenemistubade fännidele, kes seni pole klaustrofoobiatunnet veel kogenud. Nagu menukas mõistatusõudukas «Saag», tuleb ka selles filmis olla valmis surma eest põgenedes ajusid ragistama.

«Põgenemistuba» on psühholoogiline õuduspõnevik kuuest võõrast noorest, kes satuvad pahaaimamatut mängulist põnevust otsides jõhkrasse eksperimenti, millest saab nende elu ohtlikem mõistatus.

Apollo Kinodes alates 1. veebruarist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles