Video: USA tuntud kaubamajajõuluvana võib olla topeltmõrvar

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elwyn Crocker
Elwyn Crocker Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameerika Ühendriikides Georgias Guytonis leidis politsei Walmarti kaubamajas aastaid jõuluvana kehastanud mehe aiast kahe lapse surnukehad.

Kohtuarstlik uurimine näitas, et tegemist oli 14-aastase Elwyn Crocker Jr-i ja ta 14-aastase õe Mary Crockeriga, kes kadusid kahe ja poole aastase vahega, teatab news.com.au.

Mary (vasakul) ja Elwyn Crocker Jr
Mary (vasakul) ja Elwyn Crocker Jr Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Laste isa Elwyn Crocker, kes töötas aastaid kohalikus Walmarti kaubamajas jõuluvanana, juhatas politsei laste matmispaikadeni.

Croceri kodust leiti veel kolmas, erivajadustega laps, kes anti lastekaitsetöötajate hoole alla.

25. detsembril 50-aastaseks saanud Elwyn Crockerile esitati süüdistus oma kahe lapse mõrvamises.

Politsei arreteeris ka laste kasuema, 33-aastase Candice Crockeri, naise 50-aastase ema Kim Wrighti ja Wrighti elukaaslase, 55-aastase Roy Anthony Prateri. Neid süüdistatakse mõrvadele kaasa aitamises ja varjamises.

«Olen töötanud 41 aastat politseinikuna ja varem ei ole ma ühegi jõuluvana aiast laste surnukehi leidnud. See on kohutav, kuidas saab keegi lastelt elu võtta,» sõnas Effinghami maakonna politseijuht Jimmy McDuffie.

Politsenik McDuffie teatel nähti 14-aastast Elwyn Jr viimati kaks aastat tagasi. Ta õde Mary, kes oleks nüüd detsembris saanud 14-aastaseks, kadus selle aasta oktoobris. Nende kahe lapse kadumisest politseile ei teatatud.

Politsei läks Crockerite koju 20. detsembril pärast seda, kui said anonüümnse kõne isikult, kes muretses Mary Crockeri pärast.

Leiti kahe teismelise maetud surnukehad, kohtuarstliku uurimisega tehakse kindlaks, mille tõttu nad surid.

Lapsed õppisid Guytoni kohalikus koolis, kuid isa võttis ta paar aastat enne nende kadumist nad koduõppele.

Politsei küsitles Crockerite naabreid ja tuttavaid, kelle sõnul nad arvasid, et lapsi väärkoheldakse, kuid kuna nad ei saanud Elwyn Crockeriga hästi läbi, siis nad ei tahtnud nende pere siseasjadesse sekkuda.

Ameerika Ühendriikide Georgia osariigi politsei
Ameerika Ühendriikide Georgia osariigi politsei Foto: TAMI CHAPPELL / REUTERS/Scanpix

14-aastane Daniella Gills, kes oli nii Elwyn Jr kui Mary sõber ja ööbis vahel Crockerite pool, sõnas et nii poisi kui ta õe kehal oli näha peksmise jälgi.

Lisaks oli Mary väga närviline kui ta tema kodus oli.

«Mary kartis oma kodus üksinda jääda. Ta kutsus isegi mind vannituppa kaasa. Ta ei selgitanud, mida ta kartis,» lausus Gills.

Gills lisas, et kui Elwyn Jr käitus halvasti, siis sundis isa teda magama kas vannis või garderoobis.

Daniella Gillsi isale Marvin Gillsile jäi silma, et Crockerite köögis olevatel külmkappidel olid lukud ees. Kui ta küsis, et miks see nii on, vastasid Elwyn Crocker ja ta naine, et Mary on diabeetik ja ta ei tohi magusat süüa. Magusa olid nad enda sõnul peitnud külmikusse.

Marvin Gillsi sõnul kaebasid Elwyn Jr ja Mary kasuvanemad tihti laste käitumise üle. Tema Elwyn Jr ja Mary käitumises midagi taunimisväärset ei märganud.

Endine koolikaaslane ja sõber Gary Bennett sõnas, et nii tema kui teised klassikaaslased kahtlustasid, et Maryt sunniti kodus rasket tööd tegema, sest ta käed olid kogu aeg marraskil.

Politsei andmetel elab Elwyn Jr ja Mary bioloogiline ema Lõuna-Carolinas.

Sugulase sõnul sai Elwyn Crocker oma laste hooldusõiguse kui ta naisest lahku läks ja ema lahkus pere juurest. Sugulane lisas, et kui ta sai teada Elwyn Jr ja Mary surnukeha leidmisest, teatas ta sellest ka laste emale.

«Ema ei saanud sõnagi suust ja tal tekkisid hingamisraskused. Ta oli nagu halvatud. Ta ei usukunud, et need võivad tema lapsed olla,» lisas sugulane.

Veel üks pereliige sõnas, et ta ei olnud Elwyn Crockerit paar aastat näinud ja kui ta nüüd nägi tema politseifotot, siis oli see üllatav.

Elwyn Crocker
Elwyn Crocker Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Elwyn oleks nagu lühikese ajaga väga vanaks jäänud. Ta ei ole enam see inimene, keda mina tundsin ja mäletan. Lõbusa jõuluvana asemel on kurivana,» sõnas pereliige.

Juhtumi uurimine jätkub. Elwyn Crocker ja ta pereliikmed jäävad kuni kohtuni vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles