Pildid: Moskva kohus pikendas oma isa tapmises süüdistatavate õdede koduaresti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa Moskva Basmannõi piirkonnakohus pikendas 26. detsembril oma isa tapmises süüdistatava kolme õe koduaresti ja piiratud suhtlemist kuni 28. märtsini 2019.

19-aastane Kristina Hatšaturjan, 18-aastane Angelina Hatšaturjan ja 17-aastane Maria Hatšaturjan ei tohi õhtusel ja öisel ajal kodust lahkuda ning suhelda tohivad nad vaid kõige lähedasemate sugulaste, uurijate meeskonna ja advokaatidega, teatab en.crimerussia.com.

Maria Hatšaturjani advokaat Jaroslav Pakulin (vasakul) ja Kristina Hatšaturjani advokaat Aleksei Liptser. Pakulin näitamas oma kliendi fotot
Maria Hatšaturjani advokaat Jaroslav Pakulin (vasakul) ja Kristina Hatšaturjani advokaat Aleksei Liptser. Pakulin näitamas oma kliendi fotot Foto: Evgenya Novozhenina / Sputnik/Scanpix

Kohtu teatel toimus 26. detsembri istung suletud uste taga ja meedia kohtusaali ei pääsenud. Sellel istungil olid kohal Kristina ja Angelina, kuid ei olnud Mariat.

Kristina Hatšaturjan 26. detsembril Moskva kohtus
Kristina Hatšaturjan 26. detsembril Moskva kohtus Foto: Anton Novoderezhkin / Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix
Angelina Hatšaturjan 26. detsembril Moskva kohtus
Angelina Hatšaturjan 26. detsembril Moskva kohtus Foto: Anton Novoderezhkin / Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

Kuni septembrini olid õed Hatšaturjanid eeluurimisvanglas, nüüd aga osalises koduarestis.

Uurimise kohaselt pussitas noorim õde Maria oma isa, 57-aastast Mihhail Hatšaturjani vähemalt 35 korda. Kaks vanemat õde lasid isale pipragaasi näkku ja lõid teda tugevate esemetega vastu pead.

Tõenäoliselt lõi viimase noahoobi vanim õde Kristina ja see läbistas isa südame.

Õdede Hatšaturjanide sõnul käitus nende isa nagu maffiaboss, kasutades neid seksuaalselt ära ja pestes nende aju, tekitades neile nii füüsilisi kui vaimseid kannatusi.

Politsei leidis Mihhail Hatšaturjani surnukeha 27. juulil 2018 Moskvas Altufjevskoje maanteel asuva korrusmaja korterist.

Õdede Hatšaturjanide juhtumiga kursis oleva inimõiguslase Ivan Melnikovi sõnul on olemas tõendid, et isa ei lubanud õdesid kooli, lõikas läbi suhted nende sõpradega ja ähvardas nad maha lasta.

Pere ema Aurelia Hatšaturjan ja poeg Anton Hatšaturjan põgenesid korterist enne seda, kui kolm õde oma isa tapsid.

Juhtumi uurimine ja kohus jätkub.

Angelina Hatšaturjan 26. detsembril Moskva kohtus
Angelina Hatšaturjan 26. detsembril Moskva kohtus Foto: Anton Novoderezhkin / Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

Süüdi mõistmisel võivad õed saada 10–15 aasta pikkuse vangistuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles