Vene uusaastaklassika «Hüva leili!» peaosatäitja palub, et filmi rohkem ei näidataks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist ««Saatuse iroonia ehk hüva leili!»
Kaader filmist ««Saatuse iroonia ehk hüva leili!» Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Pärast seda, kui nõukogude kultusfilm «Saatuse iroonia ehk hüva leili!» 70ndatel esilinastus, pole selle filmita möödunud ühtki aastavahetust. Teose staar Andrei Mjagkov on avaldanud aga soovi, et filmi näitamisse tehtaks vähemalt 40-aastane paus.

80-aastane filmitäht on juba ammu selgeks teinud, et ei kiida oma hittfilmi lõputut näitamist heaks. Kui 2017. aastal teatati, et Pervõi kanal on kultuskomöödia näitamisõigusest ilma jäänud ega saa tavapärast traditsiooni jätkata, tõusis fännide hulgas kisa, kuna paljude jaoks on «Hüva leili!» aastavahetuse sama lahutamatu osa kui tina valamine või saluudi laskmine.

Mjagkov oli selle info üle aga ainult õnnelik, kuna tema arust peaks iga asjaga mõistlikku piiri pidama. «See film võib vabalt olla väga hea, aga sellest sai nali. Minu arvamus on, et vaatemängu ei tohi nii sageli vaatajale peale sundida,» ütles näitleja. Enam kui poolesajas linateoses kaasa löönud ekraanitäht pakkus ka välja, et filmi näitamise võiks vähemalt 40 aastaks lõpetada.

2007. aastal vändati menufilmile järg, milles lõid kaasa nii Mjagkov kui ka teised originaalteose peategelased, ent tagasi vaadates mees tehtut heaks ei kiida. «Ma ei saa aru, miks seda järge vaja oli,» ütles näitleja, kes on tüdinud, et tema 42 aasta tagust osatäitmist siiani igal aastal samal ajal teles nägema peab.

Kaader filmist «Saatuse iroonia ehk hüva leili!»
Kaader filmist «Saatuse iroonia ehk hüva leili!» Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Uusaastaklassika «Hüva leili!» linastus esimest korda 1976. aasta 1. jaanuaril ning pärast seda on teost näidatud igal uusaastapäeval.

Filmis läheb kirurg Ženja Lukašin (Andrei Mjagkov) 31. detsembril koos sõpradega sauna, joob end üsna pildituks ega mäleta, kuidas satub Moskvast Leningradi. Ta ärkab üles Leningradis õpetaja Nadja Ševeljova (poola näitlejanna Barbara Brylska) korteris ja imestab, miks ta oma kodus ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles