Kas tunned ära? Nõukaaja kõige popima seebiooperi «Orjatar Isaura» staar väisas esimest korda Venemaad (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Orjatar Isaura».
«Orjatar Isaura». Foto: Erakogu

Nõukaaja populaarsest seebiooperist «Orjatar Isaura» tuntud telestaar Lucelia Santos väisas esimest korda Venemaad ja andis pressikonverentsi. 1970ndatel Brasiilias vändatud telesarjast sai kümnend hiljem esimene seebiooper, mida Nõukogude Liidus näidati.

Aastatel 1976–1977 seebiooperis «Orjatar Isaura» nimitegelast mänginud näitleja Lucelia Santos külastas nüüd, rohkem kui 40 aastat hiljem esimest korda Venemaad. Seebikat, mille peaosas ta mängis, näidati Nõukogude Liidus esimest korda 1988. aastal ning sellest sai tõeline kultushitt.

«Vähe oli Eestis veerand sajandit tagasi neid pereemasid, kes ei istunud õhtul kell pool kaheksa teleka ette vaatama Kesktelevisioonist seda Brasiilia seriaali,» on ajakirjanik ja luuletaja Kalle Muuli Postimehes kirjutanud. Väidetavalt on «Orjatar Isaura» teleajaloo enimdubleeritud sari ning seda on näidatud rohkem kui 80 riigis.

«Isegi Edasi toonane peatoimetaja oli sunnitud ühes oma nädalakommentaaris möönma, et «Orjatar Isaur­a» «pakutavad puhtad tunded – armastus, ustavus ja halastus – mõjuvad praegu nii kosutavalt»,» kirjutas Muuli. Nüüd on sarja valmimisest möödunud üle 40 aasta ning peaosatäitja Lucelia Santos saanud 61-aastaseks.

Vaata pildilt, kas tunned Brasiilia teletähe veel ära:

Brasiilia näitlejanna Lucelia Santos, keda tuntakse seebikast «Orjatar Isaura», käis esimest korda Venemaal.
Brasiilia näitlejanna Lucelia Santos, keda tuntakse seebikast «Orjatar Isaura», käis esimest korda Venemaal. Foto: ITAR-TASS / Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles