TAFF Clubi saadab koos Sofia Rubinaga vana aasta ära svingi rütmis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofia Rubina 2018.
Sofia Rubina 2018. Foto: Promopilt

Neljapäeval, 27. detsembril kutsub TAFF Club Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja Valges saalis vana aastat ära saatma svingi rütmis. Ajarännule aitavad viia solist Sofia Rubina koos Raivo Tafenau ansambliga. 

«Aastalõpu Swing: Sofia Rubina ja Raivo Tafenau bänd» viib tagasi viiekümnendatesse kui džäss oli tolleaegne popmuusika. Ööklubides mängisid suured Big Bandid ja svingorkestrid, tantsiti charleston'i ja fokstrotti ning šampanja voolas ojadena. 

Rubina meenutas, et armus svingmuusikasse juba siis, kui oli 10-aastane. «Kuulan džässi ja svingi iga päev juba 23 aastat. See on nagu elurütm.»

Ta lubab, et TAFF Clubis saab publik sel õhtul osa mõnusast muusikast, kuhu kuuluvad svingirütmid ja tuntud džässilood.

«See kontsert on pühendatud 50ndatele. Ajale, kui inimesed käisid kuulamas džässbände ja tantsisid selle saatel hommikuni,» rääkis Rubina. 

Rubinal ilmus hiljuti ka uus album «Where It Begins». «Mul oli unistus seda albumit salvestada juba 10 aastat,» rääkis lauljatar.

«Mulle väga meeldib soul-muusika ja ma tahtsin teha midagi, mis oleks muusikaliselt tänapäevane aga samas väga soulful. Tundub, et see on ka uuel albumil õnnestunud.»

Uuel albumil kasutatakse väga erinevaid instrumente. «Päris orel, perkussioon, süntesaatorid, torud ja muidugi suurepärane live-bänd, mis koosneb eesti muusikutest,» kirjeldas Rubina. «Ma loodan, et nendest meloodiatest on tunda ka vanakooli hõngu.»

Sofia Rubina uut albumit kuula SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles