Uued filmid sel nädalal: vaata, milliseid imelisi ja humoorikaid kinoelamusi pühadevahe ekraanile toob!

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mary Poppins tuleb tagasi»
«Mary Poppins tuleb tagasi» Foto: IMDB

Algav kinonädalavahetus toob Eesti ekraanidele kauaoodatud Mary Poppinsi uue loo, idanaabrite uusaastafilmi, animeeritud ja parodeeritud kirjandusklassikat ning kuumaverelise Eesti-Armeenia komöödia. 

Eesti-Armeenia komöödia «Lõbus perekond» tempokas õrritaja lööb pulsi lakke Saara Kadaku kaklusstseeniga

«Lõbusa perekonna» peategelane Artur (Armen Arushanjan) unistab filmitegija karjäärist. Ent tema vanaisa arvates on Artur just õige mees jätkama perekonna kuulsat veiniäri. Kui aga eestlasest veinieksperdi hävitava kriitika tõttu ähvardab nende veiniäri krahh, nõustub Artur sõitma Tallinnasse, et lahendada raske olukord ning ühtlasi kohtuda ka noormehe stsenaariumi vastu huvi tundnud produtsendiga. Tallinnas satub Arturi teele iseteadev, teravkeelne ja lolluse suhtes sallimatu ettekandja Ingrid (Saara Kadak). Peagi on noored teineteisel turjas kinni ning sündmused võtavad sootuks ootamatu suuna. 

«Lõbusa perekonna» loos teeb kaasa suur hulk kodumaiseid staare ning parimaid armeenia näitlejaid. Nende hulgas eesti esidiiva Merle Palmiste ning alati võrratu Andrus Vaarik. Oma osa on filmis ka Liina Vahtrikul, Mart Toomel, Andres Dvinjaninovil, Elina Reinoldil, Ain Mäeotsal ja armeenia staaridel Aram Gevorgjanil, Arman Navasardjanil, Vigen Stepanjanil. 

Apollo Kinodes alates 28. detsembrist 2018. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

«Mary Poppins tuleb tagasi» maagiline treiler paneb kujutlusvõime täistuuridel tööle

Vahetult enne aastavahetust jõuab pühademeeleolus Eesti kinopubliku ette Disney uusim lastefilm, muinasjutuline «Mary Poppins tuleb tagasi» (Mary Poppins Returns), tuues armastatud maagilise lapsehoidja suurele ekraanile võluva Emily Blunti kehastuses. Muusikalifilmis teevad kaasa veel mitmed fantastilised näitlejad, teiste seas Colin Firth ja Meryl Streep.


Linaloo tegevus toimub Suure Depressiooni aegses Londonis, mil Mary Poppinsi kasvandikud Jane ja Michael Banks on suureks kasvanud ning kasvatavad viimase kolme last. Olles suurest murest murtud, ilmub nende ellu taas Mary Poppins, et aidata taas üles leida elurõõm ja raskustest võitu saada. 

Apollo Kinodes alates 28. detsembrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Püstihullus komöödias «Holmes ja Watson» pöörab kuulus detektiividuo peast päris ära

2008. aasta hittkomöödias «Kasuvennad» tandemina üles astunud hullupööra naljakad mehed Will Ferrell ja John C. Reilly naasevad ekraanile maailma parima detektiivi ja tema ustava biograafi rollides filmis «Holmes ja Watson».

Sherlock Holmes ja dr. Watson pole ei tele- ega kinoekraanil tundmatud tegelased, ent päris sääraseid karakterikangastusi pole siiani veel nähtud. Nii nagu käpardspioon Johnny English suundub missioonile igasuguse aimduseta, mismoodi end eluohtlikest olukordadest välja vingerdada (ent õnnekombel läheb hästi), osutub see krimiklassikaduo uues komöödias tohlakamatena kui keegi neid ealeski suudaks ette kujutada ning tulemus on pööraselt naljakas.

Filmis teevad kaasa teisedki suurepärased nätieljad, esmajoones Hugh Laurie ja Ralph Fiennes, samuti Pam Ferris ja Rebecca Hall. 

Apollo Kinodes alates 28. detsembrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kriitikud kiidavad: südamlik «Valgekihv» elustab ekraanil Jack Londoni sajanditaguse hundiromaani

Jack Londoni 1906. aastal avaldatud samanimelisel romaanil põhinev täispikk animafilm «Valgekihv» jutustab ülemaailmselt tuntud loo ümber erakordselt maalilises vormis.

Film jutustab indiaanlaste maadel kasvanud tugevast, targast, truust ja erakordselt kaunist hundist Valgekihvast, kelle soontes veidi ka koeraverd voolab. Püüdes kohaneda erinevate tingimustega, mis elu kaasa toob, satub hunt indiaanlase, Halli Kopra kätte, kes viib ta oma külla.

Ometi saab Halli Kopra küla Valgekihvale vaid ajutuseks koduks, sest peagi müüakse loom petukombel hoolimatule ja julmale ebaseaduslike koeravõitluste korraldajale. Valgekihv on sunnitud oma elu eest võitlema ja inimeste julmuse all kannatama. Teda treenitakse vägisi kuulsaks võitluskoeraks, kuid uhke ja väärikas neljajalgne otsustab võitlustel mitte osaleda. Kas Valgekihv suudab vangistusest vabaneda?

Apollo Kinodes alates 28. detsembrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.


Venelaste lemmik! Uusaastafilmide saaga lõpufilm «Viimased jõulupuud» toob pühade vahele nalja ja soojust

Kui vene populaarse filmisarja «Jõulupuud» (Ёлки) esimene osa 2010. aastal linastus, ei osanud keegi arvata, et see osutub nii edukaks. Nüüd oodatakse idapiiri taga (ja ka meil) juba kuuendat aastat jutti filmi järgmist osa, millega uude aastasse kinna. Sedapuhku saab paraku tegu olema «Viimaste jõulupuudega».

Filmi viimases osas astuvad üles nii uued tegelased kui toimub kohtumine vanade tuttvate Borisi (menukas telesaatejuht Ivan Urgant), Ženja (Sergei Svetlakov), lumelaudur Dimaga (Aleksander Golovin) ja tema parima sõbra Griša (Aleksander Domogarov jr), onu Jura (Dmitri Nagiev), Andrei (Daniil Vahrušev), tema ema (Jelena Jakovleva) ja Lumehelbekese Marinaga (Julia Aleksandrova).

Boriss saab teada, et tema hea sõber Ženja kavatseb oma perega kolida Jakuutiasse. Kõige hullem on see, et Borissil on kõigest paar päeva, tõestamaks sõbrale, kui väga ta temast hoolib ja et Ženja ümber veenda. 

Aasta eest sünnitanud Lumehelbeke Marina peab aastavahetuse vastu võtma üksiku vanataadiga, kellest ei hooli enam sõbrad ega sugulased. Isegi vanataadi pahur iseloom ei hirmuta Marinat, sest Lumehelbeke on ju kohustatud hoolitsema üksiku vanataadi eest. 

Andrei peab tegema kõik selleks, et onu Jura saaks lõpuks on hirmudest võitu ja paluks Andrei ema kätt. Paraku läheb kõik untsu ning Andrei ja onu Jura valmistuvad kahekesi aastavahetust vastu võtma räämas metsamajas. 

Samal ajal lahendab Permis oma armuprobleeme suusataja Griša, kellele tõttab loomulikult appi lumelaudurist sõber Dima. Aastavahetust võtavad nad vastu kiirsöögikohas, kus töötab Griša uus pruut. 

Viis omavahel seotud uut pöörast lugu panevad teid tegelastele kaasa elama ja mõtlema sellele, mis elus tegelikult oluline. Vana-aasta õhtu eel ei tohi unustada, et peamine pole kus ja kuidas uut aastat vastu võtad, vaid kellega. 

Apollo Kinodes alates 28. detsembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles