SUUR PÜHADEHOROSKOOP 2018: vaata, mida meelelahutuslikku ennustatakse eesootavaks pühadeperioodiks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaata, mida meelelahutuslikku ennustatakse eesootavaks pühadeperioodiks
Vaata, mida meelelahutuslikku ennustatakse eesootavaks pühadeperioodiks Foto: /

Pühad on kohe-kohe kätte jõudmas ja seetõttu oleme pöördunud tähetarkade poole, kes on eesootavaks perioodiks koostanud täpse horoskoobi. Kuna tähetargad ostsid kutsetunnistuse internetist, siis võiks neisse ennustustesse suhtuda siiski teatud reservatsioonidega. 

JÄÄR

20. märts – 21. aprill

Jäär
Jäär Illustratsioon: Scanpix/Naine24.ee

Pühad on Jäära jaoks ohtlik aeg. Kui ta on terve aasta vaid jäärapäiselt tööd teinud (või töötuna kodus olnud), siis nüüd võtab ta end piparkoogi- ja mandariinilõhna peale kokku, vahetab ülikonna või pidžaama peoriiete vastu ja läheb andmiseks. Jäär istus kontoris vaikselt omaette kui pimedas keldris ja nokkis nina või siis lebas ema kolletunud madratsi peal ja vaatas «Grey anatoomia» kordust, kuid nüüd on aeg endalt tolm pühkida ja kütma hakata.

Jäära lemmikjook pühade ajal on igasugune vedelik, mis vaid kätte satub, seega peaksid sõbrad Janika Veski ja teised MMSi toetajad temast eemale hoidma. Jäärale meeldib muusika. Missugune? Kõik, mis Sky Plusist tuleb. Terve aasta Vikerraadiot kuulates muutub mõistus tömbiks ja natuke modernset muusikat kulub aju tuulutamiseks ära.

Jäär joob end umbe ja haihtub peolt salapäraselt. Koju ta ei jõua, vaid leiab end pigem mõnest alkoovist omaenda okselombist. Kui see kõik läbi, siis on aega tagasi koju roomata.

Jäära selle aasta suurimaks rivaaliks on kindlasti igaüks, kes takistab tal joomast. Aga suurim sõber oleks Kaljukits, kellega on hea koos juua.

SÕNN

21. aprill – 22. mai 

Sõnn
Sõnn Foto: Scanpix/Naine24.ee

Suur ja tugev ning kannatab ühe korraliku eestlasena alkoholi ka mitme kaaslase eest. Sõnnidele meeldib füüsiline töö ja see ehitab neile lihasmassi, mida pühademeeleolus glögi ja õunasiidriga tappa. See ongi Sõnni saladus. Kui peale vaadates võiks arvata, et tegu on õllelembelise lihasmäega, siis tegelikult armastab Sõnn õrnemaid, naiselikumaid jooke. Peale glögi ja õunasiidri meeldib Sõnnile ühes peenes lounge’is kõrrest pirnimahla ja Bacardy Breezerit limpsida. Sõnnis on peidus teatud naiselikkus, mis pühade ajal just kõige enam välja lööb. Vahet ei ole, kas oled mees või naine, pühad teevad meele härdaks.

Sõnnile meeldib nostalgiline muusika 1990ndatest, mil tema veel noore ja rohelisena mõtles parema tuleviku peale. Ta mõtleb siiamaani, aga ta ei tea, et see ei jõua iial kohale. Tema elu ongi selline, nagu see praegu on. Ei ole sinisemat taevast ega rohelisemat muru. On hall õudus, mille nimi on elu.

Pidude ajal liigub Sõnn koos seltskonnaga… tualetti, sest üksi on hirmus. Hiljem läheb ta koju… üksi.

Sõnn leiab tänavu armastuse Amburi seltsis, kes talle oma naiselikkuse tõttu rohkem tähelepanu pöörab.

KAKSIKUD

22. mai – 22. juuni

Kaksikud
Kaksikud Foto: Scanpix/Naine24.ee

Inimesel, kes on Kaksikute tähtkujus sündinud, on kaksik ka siis, kui tal ei ole päris kaksikut. Kaksikute kaksikuks on teised inimesed tema ümber. Kaksikud ei ole isemõtleja ja ta peegeldub endale teiste pealt. Kaksikud ei suuda välja mõelda, millisele peole minna, seega teeb ta nii nagu sõbrad. Kaksikud ei suuda otsustada, mida juua, seega ta teeb nagu sõbrad. Kaksikud ei suuda otsustada, kas kokaiin või popper’id, seega teeb ta nagu tema sõbrad. Sellega loodab Kaksikud vastustust oma elult teistele inimestele lükata. Aga selles ei ole midagi üllatavat. Kaksikud on terve elu nii elanud.

Kuigi otsuseid teeb ta teiste järgi, siis maksmise ajal on Kaksikud ammu peolt jooksu pannud, et enne magamaminekut veel «Aktuaalset kaamerat» vaadata. Kaksikud on purjus ja pilves ning ei tea, kuhu edasi minna, aga kuna tema sendid jäid talle taskusse, siis on tema süda rahul.

Kaksikud muusikat ei kuula, sest otsustamaks, mida kuulata, võtaks tal terve igaviku. Margus Saare pehme hääl on talle piisav, et mõnusalt Power Rangerite magamislinade vahel uinuda.

Kaksikud on suurim sõber Skorpioniga, kes rääkimise ajal initsiatiivi haarab ja võib kõik surnuks rääkida.

VÄHK

22. juuni – 23. juuli 

Vähk
Vähk Foto: Scanpix/Naine24.ee

Vähk on malbe ja lahke ning poeb inimestele südamesse. Tema oskus inimestes kaastunnet ja sümpaatiat tekitada on kindlasti maailma tasemel. Vähk töötab enamasti numbritega, kas siis raamatupidamises, kihlvedude vahendaja või kupeldajana. Vähk ei pelgaks ka oma ema prostitutsiooniga tegema lükata, eriti pühadel, mis on andmise aeg.

Vähile meeldivad erinevad liköörid, mis on kummaline, sest tal on laktoositalumatus. Kuidas see asjasse puutub, seda ei tea Vähk ka ise. Pühade ajal meeldib Vähile süüa tavalise Hesburgeri asemel kuskil peenemas kohas, näiteks McDonaldsis või sušibaaris. Sušit sööb ta pigem ingveri pärast. Või noh, sušikohas ta ainult ingverit sööbki.

Peopaigas istub Vähk tavaliselt üksi. Vahet ei ole, kus pidu on, Vähk võtab alati kaasa oma ustava arvuti, et Candy Crush mängimata ei jääks. See näitab tema pühendumust mängus, mis kuhugi ei vii. Nagu ka tema elu.

Vähk leiab hea sõbra pigem Neitsis, kellega on hea koos sõbrannatada ja juttu vesta. Vähk on hea sõber ka Veevalajaga, kellega koos saab teatavas rahus juua ja muljetada. Vähki ei häiri, et Veevalaja temaga alati tualetti kaasa tuleb.

LÕVI

23. juuli – 24. august

Lõvi
Lõvi Foto: Scanpix/Naine24.ee

Lõvi oli kunagi suur ja võimukas, kuid kodune elu on ta laisaks muutnud. Abikaasa lõbu ei paku ja vahel on tunne, et kõik porno on ka netist ära vaadatud. Lihtsa inimesena Lõvi suur peoloom ei ole, vaid naudib kodus olemist. Talle meeldib lahja alkohol, mis tema skaala järgi on kõik vahemikus 20–30%. Sellest lahjem kraam on pigem värviline vesi.

Lõvile meeldib korralik eestimaine muusika alates Mari-Leen Kaselaanest ja lõpetades … ikka Mari-Leeniga. Ta ei tea rohkem muusikuid ja ainult Mari-Leeni kuulabki. Kahju muidugi, sest olemas on ju ka Laura Põldvere … ja see jalgpalluri järeltulija  … Andreas Poom.

Ainuke meelelahutus Lõvi elus on talvisel ajal jääl libisevad vanamutikesed. Lõvi õnneks on talvel ka jõulud, mis masendavad pühad kindlasti paremaks teevad. Lõvi naudib teiste ebaõnne, sest see aitab tal mured oma elust eemale lükata. Kui see ei aita, siis mõni kurjem kommentaar Marika Korolevi või teiste kaasmaalaste vastu Perefoorumis teeb ikka tuju heaks.

Lõvi läheb väga vara magama. Seda just pühade ajal. Kui Elvis Presley proovis oma elu ajal magamisdieeti, et vähem süüa, siis Lõvi proovib pühade ajal rohkem magada, et need kiiremini mööda saaks.

Lõvi leiab suurima rivaali Kaalude seast, kellest viimane tahab end tähtsana tunda. Lõvi tunneb, et see roll peaks olema temal, kuigi ta ei viitsi suurt midagi selleks teha, et juhtpositsiooni haarata.

NEITSI

24. august – 23. september

Neitsi
Neitsi Foto: Scanpix/Naine24.ee

Naiselikult sensuaalne, nagu alati. Aga see kehtib pigem meeste kohta. Naised on vastupidised. Neitsile meeldib mõelda, et «täna on see päev, kus ma teen seda», aga tegelikult ta valetab. Nii endale kui maailmale. Neitsile meeldib mõelda, et ta katsetab uusi asju, aga tegelikult ta tahab vanaviisi edasi minna. Pidude ajal on teda harva näha, sest teda ei ole seal. Ja kui ta ongi, siis tahab ta olla kuskil mujal. Neitsid on tugevalt biseksuaalsed, võib-olla isegi rohkem, kui nad arvata oskavad. See on ka nende sõpradele üllatus, kellega nad järgmine kord uksest sisse astuvad. Tihti ei tea seda Neitsi ka ise.

Neitsile meeldib juua, aga ainult peenemat kraami. Õlu ei ole jook, vaid vedel leib, ja leiba ta ei söö. Ikka baguette’i. Ja määrib sellele miskit peent ollust peale. Alkoholi osas on Neitsi mitmekülgne: ta ei ütle kunagi ei punasele veinile, valgele veinile ega roosale veinile. Kui ta tunneb end süldirokki kuulates sentimentaalselt, siis joob ta ka portveini. Aga seda ainult erijuhtudel ja pühadel.

Neitsi on teeseldud intellektuaal, kes enne sõpradega kokku saamist sirvib Vikipeediat, et sõpru tüdimuseni mõttetute ja kasutute faktidega piinata.

Neitsi leiab hea sõbra Vähis, kellega on hea koos sõbrannatada ja juttu vesta.

Neitsi rivaal on Kaalud, kes ei suuda kuidagi oma suud kinni hoida ning kipub endast nõrgemat solvama. Neitsile see ei meeldi, sest kuigi ta on magamistoas alluva iseloomuga, siis väljaspool kodu etendab ta petlikult alfa-rolli.

KAALUD

23. september – 23. oktoober

Kaalud
Kaalud Foto: Scanpix/Naine24.ee

Kaalud armastab loomi. Eriti loomadega seotud sotsiaalseid mänge. Talle meeldib kanda orava kostüümi, sest ta tunneb, et see on tema hingeloom. Kaaludele meeldib end tähtsana tunda. Suuresti sellepärast, et Kaalud on suure kondiga, nagu nad ise armastavad öelda. Neid paksuks kutsuda on õige, kuid solvav. Kui tead, et Kaalud on sinuga koos sööma tulemas, siis tule natuke varem kohale või söö midagi enne õhtusööki. Kaalud ei pruugi palju alles jätta.

Alkoholist meeldib Kaaludele kõik see, mis on odav. Odavat alkoholi juues ei teki tal süümekaid raha kulutamise pärast. Teda ei huvita nii väga maitse ega bränd, vaid kanguse ja hinna suhe. Mida kangem ja odavam, seda maitsvam see Kaalude jaoks on.

Peol olles kannab Kaalud alati trakse. Ei teagi täpselt miks, aga kellelgi oli kunagi meeles, et ta tahtis Harvardi professori moodi välja näha. Ehk selleks, et varjata oma rassistlikke ja solvavaid kommentaare naiste ja vähemuste suunas. Isegi siis, kui tegu on naisega.

Kaaludele meeldivad klassikalised jõulufilmid nagu «Visa hing» ja «Lisa Ann as Miss Santa». Kohe kui esimene lumi maha tuleb, võtab Kaalud välja grammofonimängija ja mängitab oksendamiseni klassikalisi jõululaule.

Lõvi leiab suurima rivaali Kaaludest, kellest viimane tahab end tähtsana tunda. Lõvi tunneb, et see roll peaks olema tema, kuigi ta ei viitsi suurt midagi selleks teha, et juhtpositsiooni haarata.

Kaalude rivaaliks on Neitsi, kes ei suuda kuidagi oma suud kinni hoida ja kipub endast nõrgemat solvama. Neitsile see ei meeldi, sest kuigi ta on magamistoas alluva iseloomuga, siis väljaspool kodu etendab ta petlikult alfa-rolli.

SKORPION

23. oktoober – 23. november 

Skorpion
Skorpion Foto: Scanpix/Naine24.ee

Skorpion on salakaval ja naljakas. Tema jaoks on ruumis alati üks naljakas isik ja see on tema ise. Ta naerab ka siis, kui ta ei ole nalja teinud, vaid ainult selle peale mõelnud. Kui mõni kaaslane on naljakam kui tema, siis kirjutab Skorpion tema nime märkmikusse üles, et ta järgmisel hommikul Facebookis ära blokkida.

Skorpion tahab alati näidata, kui vastupidav ja tugev ta on, seega püüab ta pühade ajal alati kõik üle juua. Aga kuna ta on enamasti kleenuke ja väetike, siis on tema esimene, kes laua alla vajub või maoloputuseks kiirabiga ära viiakse. Seega peaks Skorpion rohkem vett jooma, aga kui sõbrad joovad midagi kangemat, siis ei taha tema ka maha jääda.

Muusikamaitse on Skorpionil mitmekülgne. Ta on oma elurännakute jooksul armastama hakanud nii Slipknoti kui Marju Länikut. Skorpion käib ja kiitleb oma erudeeritusega, kuigi hääldab pidevalt sõna kolossaalne g-tähega.

Skorpion hiilgab just ajal, kui ta on ümbritsetud inimestest, kes teda ei kuula ja tähele ei pane. Skorpion võib vabalt igaühe surnuks rääkida. See on tema supervõime. Jõule ta armastab, aastavahetust mitte, sest see tähendab, et ta peab uue aastanumbri meelde jätma.

Kaksikud on suurim sõber Skorpioniga, kellest viimane rääkimise ajal initsiatiivi haarab ja võib kõik surnuks rääkida.

Hea sõber on ka Kalad, kes on üksik ja tunneb end ükskõik kelle seltskonnas hästi. Peaasi, et temaga räägitakse.

Skorpioni suurim rivaal on just Kaalud. Viimane tunneb end kõige tähtsamana, kuigi Skorpion tahaks olla seltskonnas tähelepanu keskpunktis.

AMBUR

23. november – 22. detsember

Ambur
Ambur Foto: Scanpix/Naine24.ee

Ambur on suur armastaja ja armatseja. Tal on alati kaaslane kaasas või kui peakski juhtuma, et kaaslast pole, siis on teada, et ta tegeles enne väljaminekut endaga. Aga õhtu jooksul ta endale kaaslase siiski leiab, isegi siis, kui selleks tuleb kemikaalide abi kasutada.

Amburile meeldib välismaine muusika, Eesti oma ta lausa põlgab. Seega ei kuule teda kunagi kuulamas Eesti klassikuid nagu Uudo Sepp, Sünne Valtri ja Üllar Jörberg, vaid ta joriseb kuskil Lady Antebellumi ja The Band Perry muusika saatel.

Amburile meeldib oma tervise eest hoolitseda ja selleks on tal portfellis torusiili kõrval kaasas ka pudel veega. Miks need ühesugustes pudelites on, seda ei tea. Või miks ta üldse torusiili kaasas kannab, on samuti kummaline. Pidude ajal meeldib Amburile teha otseblogi kõigest ümber toimuvast. Seda seni, kuni turvamehed ta naiste WCs olemise pärast välja viskavad. Ja kui tegu on naisega, siis suunatakse ta meeste WC poole, kus ta jätkab otseblogi tegemist.

Alkoholist armastab Ambur kokteile. Talle meeldib asju omavahel kokku segada, kutsudes end peene nimega miksoloogiks, kuigi see ei tähenda midagi. Ambur on ka üks väheseid, kes naudib naeruväärsete jõulukampsunite kandmist ning lasteaedade vahetus läheduses valges mikrobussis ootamist.

Sõnn leiab tänavu armastuse Amburi seltsis, kes talle oma naiselikkuse tõttu rohkem tähelepanu pöörab.

Ambur on aga suur rivaal Veevalajaga. Mõlemad sooviksid, et teine räägiks, aga kuna nad jõllitavad teineteisele vaikuses otsa, siis see tekitab neis kohmetust ja õhtu lõpuks ka vihkamist.

KALJUKITS

22. detsember – 21. jaanuar

Kaljukits
Kaljukits Foto: Scanpix/Naine24.ee

Kaljukits on see kummaline tegelane, kellele meeldib kodus küpsetatud part või pirukas pubisse või baari kaasa võtta. Miks ta seda teeb, seda ei tea Kaljukits ka ise, aga ta hakkab nutma, kui tema pingutust vääriliselt ei kohelda. Või kui söögikoha teenindaja keelab tal oma toiduga siseneda. See käivitab Kaljukitses rassistliku viha, millega talle meeldib kõiki enda ees olevaid inimesi üle valada.

Kaljukits on oma iseloomult habras ja pelglik. Üliemotsionaalse inimesena on raske Kaljukitsega suhelda nii, et sa teda välja ei vihastaks. Vahet ei ole, mida kaine peaga Kaljukitsele öelda, ta leiab alati mingi sõna või fraasi, mille peale ärrituda. Aga sega tema mahla sisse natuke viina ja Kaljukits unustab igasuguse alalhoidlikkuse. Kaljukits on paras peoloom ja joob iga inimese laua alla. Skorpion on juba ammu haiglas tilgutite all, kui Kaljukits juba neljandat viinakoksi kolmandas pubis kõrist alla laseb.

Kaljukitsele meeldib muusika, kus pole sõnu. Või oigamine ehk midagi Miley Cyruse repertuaarist. Kaljukitse elu on nii masendav, et joogise peaga unustab ta kõik oma mured ja joob nii, et ka tema lapselapsed seda tunnevad.

Ja kuna ta joob nii metsikult, siis kestavad tema tsüklid päevi, kui mitte nädalaid. Sel perioodil saab tema voodiks puualune ning valuutaks tema keha. Juua on vaja ja mingi lahenduse leiab Kaljukits alati.

Jäära selle aasta suurim rivaal on kindlasti igaüks, kes takistab tal joomast. Aga suurim sõbraks Kaljukits, kellega on hea koos juua.

VEEVALAJA

21. jaanuar – 19. veebruar

Veevalaja
Veevalaja Foto: SCANPIX

Veevalaja on mõõdukas jooja. Tema armastab oma kodus pruulitud õlut peavoolubrändidele. Ehk tema alkoholimaitse on sama, mis tema meediamaitse. Veevalaja on vandenõuteooriate lummuses ja usub, et valitsuse soov jõuluvana fiktiivseks tegelaseks kuulutada on vaid selleks, et meie ajusid pesta ja Eestimaa Rohelised taas võimule aidata.

Tugeva vasakkeskmise konservatiivse liberaalina meeldib Veevalajale kasutada koduse tualeti asemel avalikku WCd, kuna seal ta tunneb end turvalisemana. Kuna Mark Zuckerberg jälgib Veevalaja tegemisi 24/7, siis on Veevalaja jaoks vabad hetked vaid mõnes baaris või restoranis potil kükitamine. Just kükitamine, mitte istumine.

Veevalaja lemmikmuusika on veevulin või kose hääl. Veel on tema jaoks rahustav mõju. Sellest ka tema soov just pikalt WCs olla, et siis tualeti külastajatel kõrv peal hoida. Kui aga teiste urineerimist pole võimalik pealt kuulata, siis on hea alternatiiv midagi pungi vallast.

Veevalajale meeldib süüa teha, aga pigem endale. Tema meelisroaks on kiirnuudlid hapukoorega, mida ta võiks terve igaviku süüa. See oleks ka tema viimane söök enne siit ilmast lahkumist.

Tal on kombeks kõik jutuajamised poliitiliseks muuta ja siis EKREt oma pattudes süüdistada. «Kui tänavu jõuluvana ei tule, siis on Mart Helme selles süüdi!»

Vähk on hea sõber Veevalajaga, kellega koos saab teatavas rahus juua ja muljetada. Vähki ei häiri, et Veevalaja temaga alati tualetti kaasa tuleb.

Ambur on aga suur rivaal Veevalajaga. Mõlemad sooviksid, et teine räägiks, aga kuna nad jõllitavad teineteisele vaikuses otsa, siis see tekitab neis kohmetust ja õhtu lõpuks ka vihkamist.

KALAD

19. veebruar – 20. märts

Kalad
Kalad Foto: Scanpix/Naine24.ee

Kalad on uimane. Mitte laisk, aga uimane. Alles ta sai jaanipäeva lõpetamisega ühele poole, kui jõulud juba terendavad. Kui nii, siis nii. Töö teeb kindlasti kergemaks asjaolu, et tal veel eelmise aasta dekoratsioonid üleval. Ta on selle ettenägelikkuse üle nii uhke.

Kaladele meeldib traditsioonilised jõulud. Näärivana, sepapoisid ja Brežnev. Magus kringel, kissell ja hapuoblikasupp. Raadios mängimas Jaak Joala ja Tanel Padar. Vot see on elu.

Alkoholist eelistab Kalad kodumaist kraami. Talle sobib kõik, mis on sinimustvalgetes toonides. Suure patrioodi ja kodumaa armastusega tervitab Kalad öö jooksul kõiki naabreid ning ka konstaableid, kes talle lärmamise tõttu järele kutsutakse. Kalad saab enamasti järgmisel hommikul kainestusmajast välja ning jõuab kinkide avamiseks koju.

Kui Kalad väljas käib, siis pigem mõnusalt jalutamas ja kuldset lund otsimas. Sest mis tegelikult on pühade mõte … ikka hapuoblikas ja kodumaine samakas.

Hea sõber on ka Kalad, kes on üksik ja tunneb end ükskõik kelle seltskonnas hästi. Peaasi, et temaga räägitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles