70 aastat, 70 pilti: Palju õnne! Näitleja Samuel L. Jackson tähistab täna ümmargust sünnipäeva

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistab 70. sünnipäeva legendaarne Hollywoodi näitleja Samuel L. Jackson. Soovime kinomehele palju tervist ja õnne! Meenuta Jacksonit 70 pildil läbi aegade. 

Samuel Leroy Jackson sündis 21. detsembril 1948 Washingtonis. Tema noorus jäi afroameeriklaste vabadusliikumise aega ning ka Jackson oli aktiivne mustanahaliste liikumise liige koos Morgan Freemaniga. 80ndad tõid talle kuulsust Spike Lee filmides, kuid suurem tuntus tuli 90ndatel filmides «Patriot Games» (1992), «Amos & Andrew» (1993), «True Romance» (1993), «Jurassic Park» (1993) ning mõistagi koostööd režissöör Quentin Tarantinoga: «Pulp Fiction» (1994), «Jackie Brown» (1997) ja hiljem «Vabastatud Django» (2012). Jules Winnifredi roll «Pulp Fictionis» tõi talle ka Oscari-nominatsiooni. Enne kangelaste rolle kehastaski Jackson kurikaelu ja narkoärikaid, kuid siis tulid rollis filmides nagu «Visa hing» (1995) ning ka Jacksoni rollide amluaa laienes. Kokku on mees mänginud enam kui 100s filmis (lisaks lühifilmides, dokkides ja telesarjades) ning ka hetkel on mehel töös terve rida filme. 

Uuel aastal näeb teda filmides «Kapten Marvel», uues «Ämblikmehes» ning filmis «Klaas».

Vaata, kuidas mees ise oma karjääri telesaates kokku võttis:

Samuel L. Jackson on juba pea 40 aastat abielus oma naise, näitleja ning sporditelekanali produtsendi LaTanya Richardsoniga. Neil on üks tütar, 1982. aastal sündinud Zoe Jackson.

Vaata, kuidas Jacksonile sünnipäevalaulu lauldi:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy motherf*cking Birthday @samuelljackson! We ♥️u!

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles