Kas Elizabeth II tühistas hertsoginna Meghani tõttu ta emale saadetud jõuluveetmiskutse?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meghan Markle ja ta ema Doria Ragland mais 2018
Meghan Markle ja ta ema Doria Ragland mais 2018 Foto: STEVE PARSONS / AFP/Scanpix

Briti meedia andmetel ei veeda Sussexi hertsoginna Meghani ema Doria Ragland jõule koos oma lapseootel tütre ja väimehe, prints Harryga.

Meedia teatas novembris, et Briti kuninganna Elizabeth II saatis Raglandile kutse veeta jõulud koos nende perega Sandringhami lossis.

Kuninganna Elizabeth II külastas 5. detsembril Londonis heategevusorganisatsiooni Coram
Kuninganna Elizabeth II külastas 5. detsembril Londonis heategevusorganisatsiooni Coram Foto: TOBY MELVILLE / AFP/Scanpix

Briti õukonna allikate teatel olevat Elizabeth II selle kutse tühistanud, kuna teda häiris hertsoginna Meghani käitumine.

Sussexi hertsoginna Meghan külastas 18. detsembril Lääne-Londonis asuvat hooldekodu, mis on kuningliku patronaaži all
Sussexi hertsoginna Meghan külastas 18. detsembril Lääne-Londonis asuvat hooldekodu, mis on kuningliku patronaaži all Foto: Andrew Matthews / PA Wire/PA Images/Scanpix

Nimelt ei soovi Meghan, et ta mees osaleb kuningliku pere jõuludeaegsel traditsioonilisel faasanite laskmisel, mis leiab aset 26.detsembril.

Teada on, et prints Harry on väga täpse käega jahimees ja igal aastal on ta võistelnud selles oma venna, prints Williamiga.

«Meghani antud faasanikeeld Harryle ärritas kuningannat sedavõrd, et ta lasi tühistada Doria Raglandile saadetud kutse,» teatas allikas. 

Doria Ragland ja prints Harry septembris 2018 Londonis toimunud heategevussündmusel
Doria Ragland ja prints Harry septembris 2018 Londonis toimunud heategevussündmusel Foto: Pool / Reuters/Scanpix

Lisaks ei taheta hertsoginna Meghani ema kuningliku pere jõuluveetmisele ka selle tõttu, et Meghan ei saa läbi prints Williami kaasa, Cambridge’i hertsoginna Catherine’iga. Kahe naise tüli on mõjutanud nende mehi, prints Harryt ja prints Williamit.

Cambridge'i hertsoginna Catherine ja Sussexi hertsoginna Meghan sel suvel Buckinghami palee rõdul
Cambridge'i hertsoginna Catherine ja Sussexi hertsoginna Meghan sel suvel Buckinghami palee rõdul Foto: Yui Mok / PA Wire/PA Images/Scanpix

Väidetavalt tahab printside vanaema, kuninganna Elizabeth II ja printside isa, prints Charles need vastuolud jõulude ajal lahendada ning nad ei soovi, et Doria Ragland seda pealt vaatab või sellesse sekkub.

Sandringhami loss (Sandringham House) 1955. aasta fotol
Sandringhami loss (Sandringham House) 1955. aasta fotol Foto: F. Frith Collection / akg-images /Scanpix

Elizabeth II ja ta pere veedavad jõulud traditsioonilislet Ida-Inglismaal Norfolkis asuvas Sandringhami lossis.

Briti õukonna teatel ei koli Doria Ragland Los Angelesest Londonisse, nagu alguses plaanitud, et oma raseda tütre lähedal olla.

Hertsoginna Meghan ja prints Harry lähevad uuel aastal oma praegusest elukohast, Kensingtoni palee kõrvalhoonest uude koju, Windsori lossi maadel asuvasse Frogmore House'i. Seal toimus 19. mail ka nende pulmapidu.

Kuningliku paari esimene laps peaks sündima järgmise aasta aprillis.

Doria Ragland, Sussexi hertsoginna Meghan ja prints Harry septembris Londonis toimunud heategevussündmusel
Doria Ragland, Sussexi hertsoginna Meghan ja prints Harry septembris Londonis toimunud heategevussündmusel Foto: Pool / Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles