Jaapanlannade seas on «tugeva isase» Putini kalender väga populaarne (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin kastmas end jaanuaris 2018 usupühal Seligeri järve
Venemaa president Vladimir Putin kastmas end jaanuaris 2018 usupühal Seligeri järve Foto: Alexei Druzhinin / Alexei Druzhinin/TASS/Scanpix

Venemaa presidendi Vladimir Putini poliitika ei meeldi paljudele, kuid on üks riik, kus ta piltidega kalender naised jalust nõrgaks võtab ja see ei ole Venemaa.

Jaapanlannadele meeldib «tugev isane» Putin ja tema fotodega 2019. aasta kalendrid on Jaapanis väga populaarsed, teatavad theguardian.com ja yle.fi. 

Valdimir Putin 2017. aasta augustil puhkusel Lõuna-Siberis
Valdimir Putin 2017. aasta augustil puhkusel Lõuna-Siberis Foto: SPUTNIK / REUTERS/Scanpix

Jaapanis on Venemaa presidendi piltidega seinakalendreid õigus müüa Loft poodideketil, mille esindaja teatel jõudsid need kalendrid müügile oktoobris, muutudes kohe populaarseks.

Esindaja kinnitusel on Putini kalendreid müüdud märgatavalt rohkem kui näiteks Jaapani ühe populaarsema näitleja Kei Tanaka ja superpopulaarse olümpiasportlase Yuzuru Hanuy fotodega kalendreid.

Vladimir Putin 2007 Siberis Tõva piirkonnas jahil
Vladimir Putin 2007 Siberis Tõva piirkonnas jahil Foto: DMITRY ASTAKHOV / AP/Scanpix

Tegemist ei ole esimese aastaga, mil Putini kalendrid Jaapanis väga menukad on, ka kahel varasemal aastal eelistasid jaapanlased just Venemaa presidendi piltidega kalendreid. Sel aastal on Putini soosing jaapanlaste silmis veelgi kasvanud ja on jõutud kalendrimüügi rekordini.

Vladimir Putin 2010. aasta veebruaris Siberis Hakassias
Vladimir Putin 2010. aasta veebruaris Siberis Hakassias Foto: RIA Novosti / Reuters/Scanpix

Jaapanis müügil olevas 2019. aasta ühes seinakalendris näeb Putinit näiteks ujumas Seligeri järves, kastmas end usupühal jäisesse vette, sõitmas jalgrattaga, käimas jahil, ratsutamas ning mängimas Bulgaaria peaministrilt  Bojko Borisovilt ja Jaapani valitsuselt kingiks saadud lambakoertega. Jaapanlased kinkisid Putinile koera tänutäheks Venemaa abi eest pärast 2011. aasta maavärinat ja tsunamit.  

Jaapani uudistelehekülg Soranew24 arvas, et jaapanlannad, kuid ka jaapani mehed ostavad Putini kalendreid lihtsalt selle tõttu, et tegemist on tuntud näoga. Küsitlemisel ilmnes, et asi ei ole täitsa nii, sest suur osa jaapanlannasid, eelkõige noored jaapanlannad, peavad karmi olekuga ja tugevat Putinit ideaalmeheks. Jaapanlasi huvitab ka see, milline on Venemaa liidri igapäevaelu.

Vladimir Putin 8. detsembril 2018 partei Ühtne Venemaa kongressil kõne pidamas
Vladimir Putin 8. detsembril 2018 partei Ühtne Venemaa kongressil kõne pidamas Foto: Aleksey Nikolskyi / Sputnik/Scanpix

Jaapani ajakirjanike arvates meeldib Putin jaapanlastele, sest ta tegeleb võitluskunstidega ja ta on oma iseloomult «samurai».

Lisaks kalendritele on jaapanlaste seas menukas ka Putini seiklustest rääkiv mangakoomiks.

Jaapani juhid eesotsas peaminister Shinzo Abega ei ole kommenteerinud oma rahva Putini hullust.

Jaapani ja Venemaa suhteid pingestab tüli Kuriilide pärast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles