Uuring ütleb, et kerge tervisehäda pole põhjus ajateenistusse minemata jätmiseks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle 60 protsendi toetab kergete tervisehäiretega noorte ajateenistust. Pilt on illustreeriv.
Üle 60 protsendi toetab kergete tervisehäiretega noorte ajateenistust. Pilt on illustreeriv. Foto: Hans-Toomas Saarest / Eesti kaitsevägi

Üle 60 protsendi Eesti elanikest peab õigeks, et väiksemate tervisehädadega noored saaksid sobiva koormusega ajateenistuse läbida.

Kaitseministeeriumi tellitud uuringu tulemustest selgub, et 12 protsendi vastajate hinnangul peaksid ka väiksemate tervisehäiretega noormehed kindlasti ajateenistuse läbima, 63 protsenti vastajaist aga peaks õigeks, et väiksemate tervisehäiretega noormehed võiksid läbida kaitseväeteenistuse neile sobiva koormusega.

Uuringu korraldajad nendivad, et inimeste arvamused selles küsimuses püsivad stabiilsed.

Eestlaste seas on toetus ajateenistuse kohustuse laiendamisele ka kergemate tervishäiretega noormeestele laialdane. Muust rahvusest vastajatest on 37 protsenti arvamusel, et väiksemate tervisehäiretega noormehed ei peaks ajateenistust üldse läbima.

Seda, et väiksemate tervisehäiretega noormehed võiksid ajateenistuse läbida endale sobiva koormusega, leiab 71 protsenti eestlastest ja 46 protsenti muust rahvusest vastajaist.

Küsitluse viis 4.-23. oktoobrini kaitseministeeriumi tellimusel läbi Turu-uuringute AS.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles