Elmari raadio saatejuht päästis bussis olnud lapsed avariist (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tuntud raadiohääl  Lauri Hermann päästis bussis olnud lapsed avariist
Eesti tuntud raadiohääl Lauri Hermann päästis bussis olnud lapsed avariist Foto: Pilt videost

Veerand sajandit tagasi põhikooli ajal esimest korda raadiot tegema hakanud Lauri Hermann sai ootamatult maha vapra teoga, mis asjaosalistele kindlasti pikaks ajaks meelde jääb. Elmari raadiosaatejuht Lauri päästis bussis olnud lapsed ja eakad õnnetusse sattumast.

Raadiomees Lauri Hermann tegi oma jõulueelse heateo. Lugu juhtus ühes maaliini bussis, mille juht oli läinud õue suitsupausi pidama. Suuresti koolilastest ja soliidses eas inimestest koosnenud reisiseltskond ehmatas, kui buss iseenesest liikuma hakkas. Bussijuht oli unustanud käsipidurit kasutada ning masin kogus kiirust.

Juht oli samal ajal mitukümmend meetrit eemal ega märganud, kuidas buss eemalseisva kuusepuu suunas hoogu kogus. Bussi tagaosas istunud Hermann mõistis olukorda ning tormas bussijuhi koha poole, et liikuv buss kuidagi peatada. Instinkt oli jõuda piduripedaalini ja siis käsipidurit otsima hakata.

Juht ei teadnud sel hetkel ikka veel, mis juhtunud oli. Mõne minuti möödudes astus aga taas pardale ning mõistis juhtunut. Juht ei osanud sõnagi lausuda. Kõik bussis viibijad olid samuti sõnatud. Alles peatuses, kui Hermann bussist väljus, taipas juht mokaotsast «aitäh» öelda.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles