Kohus algas: pedofiiliks nimetatud õpetaja nõuab Katrin Lustilt valuraha (18)

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 saate «Kuuuurija» saatejuht Katrin Lust.
Kanal 2 saate «Kuuuurija» saatejuht Katrin Lust. Foto: Madis Sinivee

Kõmuline saatejuht Katrin Lust (36) ei tulnud täna kohtusse, kus arutati endise õpetaja kaebust ja rahalist nõuet selle eest, et Lust süüdistas teda tuhandete televaatajate eest poiste kuritarvitamises.

Reedel, 14. detsembril arutati Harju maakohtus Urmas Klausi hagi AS TV 3 ja Katrin Lust vastu kahju tekitamise ja ebaõigete andmete avaldamise keelamiseks ning mittevaralise kahju hüvitamise nõudes. 

Kohtunik kuulutas istungi kinniseks, «Kuuuurija» saatejuht ise kohale ei ilmunud. Elu24 võttis Lustiga sel teemal ka ühendust. «Minu esindaja ütles, et minu kohalolek pole vajalik,» selgitas Lust. «Mina hoian saateid töös ja minu advokaat tegeleb juriidilise poolega.»

Urmas Kaus ´i hagi AS TV 3, Katrin Lust vastu kahju tekitamise ja ebaõigete andmete avaldamise keelamiseks
Urmas Kaus ´i hagi AS TV 3, Katrin Lust vastu kahju tekitamise ja ebaõigete andmete avaldamise keelamiseks Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

«Kuuuurija» tõi möödunud sügisel eetrisse loo, milles lubas paljastada õpetajast pedofiili salaelu, alaealiste poistega peetud saunapeod ja Eesti pedofiilide võrgustiku. Loe sellest rohkem SIIT!

Konkreetse saate osas sai Lust juba toona Harju maakohtult määruse, et saade ei tohi eetrisse jõuda. Lisaks seisis määruses, et seadust mitte järgides, võib Lusti oodata aasta pikkune vanglakaristus.

Eetrikeeld siiski tühistati, kui Lust oli esitanud ka omapoolse seisukoha. 

Mida arvab Lust ise kohtuasjast? «Mis siin ikka arvata, mina seisan oma lugude eest. Tegu on inimesega, kellest tegime saate ja kelle kohta veel täna hommikul tuli mulle kirju, mis ma edastasin kohe ka politseile,» sõnas Lust Elu24le.

«Eks igaühel on õigus küsida valuraha,» lisas ta.

Peagi on Lustil taas kohtusse asja, sest arutlusele tuleb dr. Oolo kohtuasi. Lisaks on teda tulevikus ootamas veel vähemalt üks kohtuskäik ja seda seoses Iraj Zandi juhtumiga.

«Küll aga on meid sel hooajal null korda kohtusse ja pressinõukokku kaevatud,» teatas Lust uhkusega ning kinnitas, et kõikidest pressinõukogu juhtumitest on nad vähemalt kümnel juhul õiguse saanud.

Urmas Kaus ´i hagi AS TV 3, Katrin Lust vastu kahju tekitamise ja ebaõigete andmete avaldamise keelamiseks. Harju maakohus.
Urmas Kaus ´i hagi AS TV 3, Katrin Lust vastu kahju tekitamise ja ebaõigete andmete avaldamise keelamiseks. Harju maakohus. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics
Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles