Mihkel Raua näidend jõudis proovisaali

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud
Mihkel Raud Foto: Peeter Langovits

Von Krahli teatris on alanud Mihkel Raua debüütnäidendi «Järgmine voor» proovid. Autori sõnul saavad näidendis teoks iga talendi-show’ kohtuniku, aga ilmselt ka paljude televaatajate painajad.


«Viis aastat erinevate talendisaadete kohtunikuna töötades on mind kõige rohkem hämmastanud see kätteõpitud alandlikkus, mille saatel noored inimesed end kolmel elatanud ekshibitsionistil mõnitada lasevad ja seejärel peaaegu et tänulikkust teeseldes viisakalt lahkuvad,» nendib Raud teatri kodulehel.

Ta lisab, et on hämmastav, kuidas televisiooni enese kehtestatud reeglid inimesi distsiplineerivad ja neid selgetesse, geograafilisi piire mittetundvatesse käitumisjoontesse suruvad.

«Sama hämmastav on meelekindlus, millega saate tegijad – mina ise ennekõike – end tolle kurikuulsa formaadi paratamatusega õhtuti unne lohutavad,» jätkab Raud. ««Formaat on selline,» laiutan ma iga kord käsi.»»

Raua sõnul pole näidend patukahetsus, millega valgusega pikali niidetud küünik elus uue lehekülje keeraks. «Jään kohtunikuks edasi,» nendib ta.

Von Krahli teatris 18. jaanuaril esietenduva loo lavastab Mart Koldits, kunstnik on Reet Aus ning mängivad Mari Abel, Juhan Ulfsak, Taavi Eelmaa ja Nero Urke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles