Suri Clint Eastwoodi eksnaine Sondra Locke

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Clint Eastwood ja Sondra Locke 1977. aasta filmis «The Gauntlet»
Clint Eastwood ja Sondra Locke 1977. aasta filmis «The Gauntlet» Foto: Rights Managed / Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

Näitlejanna ja režissöör Sondra Locke, kes sai naiskõrvalosatäitja Oscari nominatsiooni rolli eest filmis «The Heart is a Lonely Hunter», suri 3. novembril 74-aastasena.

Locke surmast teatas Los Angelese maakonna tervishoiuamet, mille andmetel oli näitlejannal luu- ja rinnavähk, edastab msn.com.

Locke maeti Los Angelese Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park & Mortuary kalmistule.

Locket tuntakse ka sellest, et ta oli 1976 – 1989 näitleja ja režissööri Clint Eastwoodi kallim ja mitmes filmis kaasnäitleja. 

Clint Eastwood ja Sondra Locke 1977. aasta filmis «The Gauntlet»
Clint Eastwood ja Sondra Locke 1977. aasta filmis «The Gauntlet» Foto: Rights Managed / Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

Eastwood andis talle rolli 1976. aasta filmis «The Outlaw Josey Wales» ja sealt sai nende suhe alguse.

Clint Eastwood ja Sondra Locke 1976. aasta filmis «The Outlaw Josey Wales»
Clint Eastwood ja Sondra Locke 1976. aasta filmis «The Outlaw Josey Wales» Foto: Rights Managed / MALPASO CO / WARNER BROS / Ronal/Scanpix

Locke sündis 28. mail 1944 Tennessees Shlebyville’is, ta sünninimi oli Sandra Louise Smith. 20. eluaastate alguses võttis ta eesnimeks Sondra.

Ta osales 1967. aastal konkursil, milles otsiti osatäitjat kirjanik Carson McCullersi romaanil «The Heart is a Lonely Hunter» järgi tehtud filmi. Locke osutus väljavalituks ja ta mängis koos Alan Arkiniga, kes sai oma rolli eest meespeaosa Oscari nominatsiooni.

Locke sai selle filmi rolli eest naiskõrvalosatäitja Oscari nominatsiooni, kuid ka Kuldgloobuse naiskõrvalosatäitja nominatsiooni ja uustulnuka nominatsiooni.

Lockel olid rollid veel mitmetes menukates filmides, millest osades mängis ta koos oma elukaaslase Clint Eastwoodiga.

Clint Eastwood ja Sondra Locke 1976
Clint Eastwood ja Sondra Locke 1976 Foto: SCANPIX

1980. aastate keskel sai Lockest režissöör ja ta tegi mitu filmi.

Locke ja Clintwoodi teed läksid lahku 1989 ning naine pöördus kohtu poole, et Clintwoodilt rahalist kompensatsiooni saada, kuna ilmnes, et nende kooselu ajal oli mehel veel mitmeid naissuhteid.  

1995. aastal andis ta Clintwoodi ja filmistuudio Warner Bros kohtuse, süüdistades neid kokkumängus, mille eesmärgiks oli ta režissöörikarjäär rikkuda.

Sondra Locke
Sondra Locke Foto: Zumapress/Scanpix

Lockel diagnoositi 1989. aastal rinnavähk ja 1990. aastal eemaldati ta mõlemad rinnad.

Näitlejanna elulooraamat «The Good, the Bad  and the Very Ugly – A Hollywood Journey» ilmus 1997.

Locke oli alates 1967. aastast abielus skulptor Gordon Andersoniga. Näitlejanna sõnul sai ta alles pärast abiellumist aru, et ta mees on homo ja nende abielust ei saa asja. Staari arvates oli ta abikaasa pigem nagu õde.

Clint Eastwoodil on olnud lisaks Lockele veel umbes kümme naist. Ta on olnud kaks korda abielus ja tal on vähemalt kaheksa last. 

>

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles