Humoorikas apsuklipp: Sellist Queeni pole sa veel näinud! Vaata, kui lõbusalt võeti purki «Radio Ga Ga» video

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Queen «Radio Gaga» võttel novembris 1983
Queen «Radio Gaga» võttel novembris 1983 Foto: Kaader videost

35 aastat tagasi, novembris 1983 filmiti Londonis Carltoni telestuudios Queeni muusikavideot hittloole «Radio Ga Ga». Samal ajal kui kinodes ajalugu tegev «Bohemian Rhapsody» püsib juba teist kuud edetabelite tipus, väärivad meenutamist need vahvad kaadritagused hetked, kus näeb Freddie Mercuryt mitte Rami Maleki kehastuses, vaid lõbusa ja loomuliku iseendana.

Trummar Roger Taylori kirjutatud «Radio Ga Ga» video lavastas legendaarne briti muusikavideorežissöör David Mallet, kes läbi aegade teinud klippe ka Rolling Stonesile, AC/DC-le, David Bowie'le ja veel tervele reale ajaloolistele rokkmuusikutele.

Videos näeb viiteid saksa ekspressionistliku filmitegija Fritz Langi 1927. aasta filmile «Metropolis»: selles lendavad autod ja esinetakse proletariaatpubliku ees, kusjuures bänd ostis omale õigused originaalkaadrite kasutamiseks. 

Varajase MTV aegne lugu ise (välja tuli see jaanuaris 1984) räägib sellest, kuidas telepurk hakkab raadio üle võimust võtma. Iseäranis menukaks osutus see globaalselt väga menukas lugu muuseas Soomes, Rootsis ja Taanis, kus see tõusis edetabelite esikohale. 

Vaata making-of videot:

Lõpptulemus ise sai järgmine:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles