Muusikafestival Primavera Sound võitleb soolise võrdõiguslikkuse eest: esinejate nimekirjas on täpselt pooled naised

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cardi B esinemas Jingle Bell Ballil 2018.
Cardi B esinemas Jingle Bell Ballil 2018. Foto: Dia Dipasupil / AFP

Barcelonas toimuv muusikafestival Primavera Sound on 2019. aasta lauljate koosseisu avalikustanud ning seistes sugudevahelise võrdõiguslikkuse eest on 226 artistist pooled naisterahvad, kirjutab Independent.

Festivali organisaatorid postitasid oma veebisaidile artikli pealkirjaga: «Võrdsus, eklektitsism ja Primavera Sound'i 2019. aasta julge revolutsiooniline nimekiri». Artiklis väidavad nad, et see peakski olema uus normaalsus ja vihjasid oma teadaandele kasutades teemaviidet #Uusnormaalsus.

«Võrdsus koosseisus meeste ja naiste vahel on eklektitsismi vaatepunktist täiesti ilmselge ja soov pidevalt riske võtta on seotud ajaga, milles me elame. Seetõttu on sooline võrdõiguslikkus keskne teema 2019. aasta Primavera Soundil,» kirjutavad organisaatorid.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#TheNewNormal #PS19

A post shared by Primavera Sound (@primavera_sound) on

30. maist - 1. juunini toimuval festivalil on peaesinejateks Erykah Badu, Tame Impala, Cardi B, J Balvin, Rosalia, Future, Nas ja Solanage.

Kaheksast esinejast neli on naislauljat on näide sellest, kuidas festival soovib võidelda soolise võrdõiguslikkuse eest ning see on teiste festivalide kuulutuste kõrval silmatorkav.

«Me oleksime pidanud seda juba ammu tegema. Kui pool publikust on naised, siis miks ei peaks pooled peaesinejad samuti naised olema? Miks ei võiks olla võrdsus ajakavas, stiilides ja lavadel?» lisas Primavera.

Fännid reageerisid uudisele positiivselt ning üks fänn kommenteeris: «See on hämmastav. Mitte ükski suur Briti festival poleks seda teinud, pluss 50/50 sooline võrdsus.»

Lisaks peaesinejatele astuvad Barcelona festivali nädalavahetusel üles ka Charli XCXChristine and the Queens, JawbreakerRobynInterpol, James Blake, Carly Rae Jepson, Primal ScreamSuede ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles