Eesti edukaim naisettevõtja Kristel Kruustük jagas imearmast hetke koos perega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Kruustük.
Kristel Kruustük. Foto: EUANDME

Kolm aastat tagasi sai Kristel Kruustük (28) esimese miljon dollarit. Tunamullu kuus ja veerand miljonit dollarit lisaks. Eesti äriajakirjandus kuulutas ta Eesti rikaste edetabeli noorimaks miljonäriks. Aga Kruustük ei ole vaid ärinaine, vaid ka ema ja abikaasa.

Naine postitas Instagrami imearmsa pildi koos oma kaasa ja lapsega.

Kristel Kruustük kirjutas pildi juurde: «Kord aastas me tõmbame selga need eriti imalad pidžaamad ja kampsunid. See aasta ei ole erand.»

Tema ja abikaasa Marko rajatud ettevõttest, mis on saanud investoritelt kokku ligi seitse ja pool miljonit dollarit, pole enamik ilmselt kuulnudki. Selle nimi on Testlio. Testlio teeb seda, millele oma nime suurelt ja säravalt külge ei kleebi. Näiteks juhul kui teil nutitelefonis mõni äpp kokku jookseb, sest tarkvaras on mingi viga sees, on tõenäoline, et abikäe ulatab Kruustüki firma. Testlio, kui lihtsalt seletada, on üleilmne tarkvara testijate võrgustik, kes otsib mobiilirakenduste tarkvarast vigu, et tarkvaraarendajad saaks need ära parandada. Nende hulka, keda Testlio aitab, kuuluvad tehnoloogiagigant Microsoft, e-kirjasüsteem Outlook, korvpalli profiliiga NBA, sõidujagamisteenust pakkuv Lyft, hotellide broneeringu firma Hotels.com jpt.

Lühike edulugu

Pärast keskkooli lõpetamist kümme aastat tagasi sõitis Kristel Kruustük (tollal Viidik) vanema õe kutsel Londonisse, kus töötas algul ettekandjana. Uued tuttavad soovitasid tal hakata õppima tulevikuala, infotehnoloogiat. Sügisel astuski ta Tallinnas IT Kolledžisse. Teisel õppeaastal leidis ta töö väikeettevõttes, mis testis veebipõhiseid tooteid. 2011. aasta suvel pärast kolledži lõpetamist otsustas ta koos kallima Markoga kolida San Franciscosse, maailma tehnoloogiakeskusesse. Aga juba kahe nädalaga said nad aru, et too linn ei istu neile. Nad sõitsid kaheks kuuks Dominikaani Vabariiki. Sealt kolisid nad Londonisse, kus Kristelist sai testija ettevõttes, mis tegi suuri veebiplatvorme pankadele, ning liitus maailma online-testijate kogukonnaga. Nähes seal puudusi, tekkis tal mõte luua oma testimisettevõte. Ta osales Londonis ülemaailmsel ettevõtluskonkursil AngelHack, kus arendas koos Markoga 25 tunniga Testlio prototüübi ning sai 64 osaleja seas kolmanda koha. Kaks esimest pääsesid AngelHacki finaali San Franciscos. Kui AngelHacki asutaja Greg Gopman sai juhuslikult teada, et Marko ja Kristel on elukaaslased, mida ta nägi suure plussina, esitas ta neile isikliku kutse San Franciscosse. Seal sai Testlio 26 finalisti hulgas esikoha ja 25 000 dollarit. Seejärel osalesid nad USAs Texases Austinis kolmekuulises ärikiirendiprogrammis Techstars, aga vajalikke investeeringuid ei saanud. Viimaks palkasid nad võimeka müügiinimese Michelle Surya, kes tõi Testliole kliendiks esimese suure korporatsiooni. Kolm kuud hiljem jõudis Testlio kasumisse ning kaasas miljon dollarit investori raha. Nüüdseks on investorid paigutanud Testliosse kokku ligi 7,5 miljonit dollarit, ettevõttel on kontorid Tallinnas, Tartus ja San Franciscos ning palgal üle 60 töötaja, lisaks 300 eksperttestijat üle maailma.

Priit Pullerits tegi aasta alguses ka Kristel Kruustükiga pika intervjuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles