Must hobune Oscaritel? Ülikõrge hindega «Ämblikmees: Uus universum» pürgib üllatuslikult aasta parimaks animafilmiks

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ämblikmees: Uus universum» häälnäitlejad Jake Johnson (Peter B. Parker), Shameik Moore (Miles Morales)  ja Hailee Steinfeld (Gwen Stacy) filmi esilinastusel Beverly Hillsis.
«Ämblikmees: Uus universum» häälnäitlejad Jake Johnson (Peter B. Parker), Shameik Moore (Miles Morales) ja Hailee Steinfeld (Gwen Stacy) filmi esilinastusel Beverly Hillsis. Foto: GREGG DEGUIRE / AFP / Scanpix

Mainekas kinoportaal Rotten Tomatoes, mil välja arendatud hindamisüsteem, mis lisaks rahvahääletuse punktidele arvestab kaalukalt ka kriitikute arvamusega, annab sel reedel ka Eesti publiku ette jõudvale uuele animeeritud Ämblikmehe-filmile ülikõrge, 99-protsendilise heakskiidu.

Portaal kinnitab, et kriitikud on konsensuslikult ühel meelel, et ​Sony Marveli-film jutustab humoorikalt head ja südamlikku lugu ning pakub suurepärast ja nauditavat animatsioonikogemust, kus jagub siiski ohtralt superkangelasfilmile vajalikku madinat. 

Ka filmide andmebaas IMDB annab filmile hetkel 8,7-pallise hinde. 

Koomiksileht CartoonBrew spekuleerib üle ootuste hea vastuvõtu osaliseks saanud filmi võimaluste üle Oscaritel ning leiab, et sel on arvestatav võimalus napsata endale alati Disney'le pudeneva parima animafilmi kuldmehike. Arutluse aluseks on Ämblikmehe-loo ootamatult suur auhinnanominatsioonide hulk, millega see oma konkurente (peamiselt «Imelised 2» ja «Koerte saar») edastab: 7 animatsiooniauhinna Annie nominatsiooni ning 1 Kuldgloobuse nominatsioon (aasta parim animafilm). 

Marveli koomiksil põhinev «Ämblikmees: uus universum» (Spider-Man: Into the Spider-Verse) on Sony Picturesi loodud uus animeeritud koguperefilm, mis toob ekraanile rohkem kui ühe punasinise kangelase.

«LEGO filmi» ja «21 Jump Streeti» loojad Phil Lord ja Christopher Miller kasutasid oma erakordset annet, et luua teistsugune ja täiesti ennenägematu pildikeelega Ämblikmehe-maailm. Animeeritud seiklus toob ekraanidele teismelise Miles Moralese ja lõputute võimalustega universumi, kus maskikandjaid on enam kui üks.

Apollo Kinodes alates 14. detsembrist 2018. 

 Spider-Man: Into the Spider-Verse
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles