Pildid ja video: Miss Maailm 2018 on mehhiklannast modell

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina lõunaosas Hainani provintsis Sanyas valiti 8. detsembril Miss World (Miss Maailm), kelleks sai mehhiklannast modell Vanessa Ponce de Leon.

26-aastane võitja edestas 117 konkurenti, kelle seas olid ka esimese printsessi tiitli saanud Tai miss Nicolene Limsnukan ja teiseks printsessiks tulnud Miss Uganda Quiin Abenakyo, teatab eonline.com.

Miss Maailm 2018 on mehhiklanna Vanessa Ponce de Leon (keskel)
Miss Maailm 2018 on mehhiklanna Vanessa Ponce de Leon (keskel) Foto: Reuters/ScanPix

Ülejäänud finalistid olid Valgevene, Prantsusmaa, Šotimaa, Jamaica, Martinique’i, Mehhiko, Panama, Mauritiuse, Nepali ja Uus-Meremaa esindaja.

Ponce de Leon on esimene mehhiklanna, kes alates Miss Maailma kävitumisest 1951, on selle tiitli saanud.

Miss Maailm 2018 on mehhiklanna Vanessa Ponce de Leon
Miss Maailm 2018 on mehhiklanna Vanessa Ponce de Leon Foto: Reuters/ScanPix

Mehhiklanna sõnas pärast kroonimist, et tegelikult väärisid seda krooni kõik osalejad ning tema missina esindab neid kõiki.

Selle aasta Miss Maailmal on magistrikraad rahvusvahelises äris ning ta töötab modelli ja saatejuhina. Ta tegeleb Mehhikos heategevusega, olles ka kuritegelike noorte rehabilitatsioonikeskuse üks juhte. Ponce de Leon aitab samuti Lõuna-Ameerika riikidest Mehhikosse saabunud põgenikke.

Miss Maailm 2018 on mehhiklanna Vanessa Ponce de Leon
Miss Maailm 2018 on mehhiklanna Vanessa Ponce de Leon Foto: Reuters/ScanPix

Miss Mehhikole Vanessa Ponce de Leonile pani Miss Maailma krooni pähe Miss Maailm 2017, Manushi Chhillar, kes on pärit Indiast.

Miss Maailma võistlus käivitati 1951. aastal Ühendkuningriigis, olles vanim seni korraldatav iludusvõistlus. Selle esimene võitja oli rootslanna Kerstin «Kiki» Håkansson, kes oli kroonimisel bikiinides.

Miss Maailm 1951 oli rootslanna Kerstin «Kiki» Håkansson
​
Miss Maailm 1951 oli rootslanna Kerstin «Kiki» Håkansson ​ Foto: akg-images / Scanpix

See iludusvõistlus, mille algatas tuntud telenägu ja saatejuht Eric Morley, kasvas välja Briti ujumisriiete festivalist. Kohe pärast 1951. aasta võistlust teatas paavst Pius XII, et need poolalasti naised on saatanast ja nad tuleks kirikuvande alla panna.

Sellele võistlusele pakub konkurentsi Miss Universe (Miss Universum) iludusvõistlus, mis asutati 1952. aastal Ameerika Ühendriikides. Selle esimene iluduskuninganna oli soomlanna Armi Kuusela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles