PILDID U2 kitarristi etiketiaps: tal oli Nobeli galal peas kootud müts

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iiri ansambli U2 kitarrist The Edge, kodanikunimega Dave Howell Evans, rikkus Nobeli gala pidulikul õhtusöögil riietusetiketti, kandes peas kootud mütsi.

Pea ümber liibuv musta värvi müts on The Edge’i «kaubamärk», millest ta ei ole nõus mitte mingisugusel tingimusel mütist loobuma, teatab Aftonbladet. 

Nobeli gala ja õhtusöök toimus Stockholmi Raekojas, kus oli lisaks Rootsi kuningliku pere liikmetele ja nobelistidele ka teisi kuulsusi.

U2 kitarristil The Edge'il oli Nobeli gala õhtusöögil seljas frakk, kuid peas kootud müts
U2 kitarristil The Edge'il oli Nobeli gala õhtusöögil seljas frakk, kuid peas kootud müts Foto: DAVID NIVIERE/SIPA/Scanpix

Mehed kandsid seal frakki ja õhtusöögi ajal ei olnud neil midagi peas. U2 muusikul The Edge'il oli samuti frakk seljas, kuid tal oli peas talle omane müts.

Rootsi galaasjatundjate ja moeekspertide sõnul rikkus muusik kehtestatud rõivaetiketti, sest frakk ja kootud müts ei käi kokku.

Rootsi õukonna etiketiasjatundja Jenny Alexanderssoni arvates oleks The Edge pidanud tutvuma Nobeli gala riietumisreeglitega.

U2 kitarristil The Edge'il oli Nobeli gala õhtusöögil seljas frakk, kuid peas kootud müts
U2 kitarristil The Edge'il oli Nobeli gala õhtusöögil seljas frakk, kuid peas kootud müts Foto: DAVID NIVIERE/SIPA/Scanpix

«Ta tõesti ei vaevunud uurima, milline peab riietus olema. Mütsi kandmine fraki juurde on äärmine maitselagedus,» selgitas Alexandersson.

U2 on iiri ansambel, mis alustas tegevust 1976. aastal. U2 on maailmas müünud ligikaudu 170 miljonit albumit ning on üks edukamaid bände läbi aegade.

U2 vasakult: Bono, The Edge, Adam Clayton ja Larry Mullen Jr. 2011 Londonis muusikasündmusel
U2 vasakult: Bono, The Edge, Adam Clayton ja Larry Mullen Jr. 2011 Londonis muusikasündmusel Foto: MAVRIXONLINE.COM / MAVRIXONLINE.COM/Scanpix

U2 liikmed on Bono (kodanikunimega Paul Hewson), The Edge (Dave Howell Evans), Adam Clayton ja Larry Mullen Jr.

U2 kitarrist The Edge
U2 kitarrist The Edge Foto: Frazer Harrison / AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles