Raadiohääl Lauri Hermann on Kuressaare veretööst šokis: meie bändi lugu jäi sünnipäeva pidanud mehele elu viimaseks

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaares pussitati surnuks päästeametnik, teine ohver viibib haiglas.
Kuressaares pussitati surnuks päästeametnik, teine ohver viibib haiglas. Foto: Alar Truu

Raadio Elmari saatejuht Lauri Hermann oli tunnistajaks sellele, milline vaatepilt valitses reede öösel Kuressaares, kus pandi toime veretöö, mille käigus pussitati kahte inimest. Üks neist suri sündmuskohal. 

Raadiohääl viibis saatuslikul nädalavahetusel Kuressaares oma bändiga Sunlight, kellega anti klubis Privilege kontsert. Hermanni teada tähistas seal sünnipäeva ka üks mees, kes oli toredas meeleolus ning lõi oma abikaasaga tantsu. «Hästi sümpaatsed ja toredad inimesed, olid end korralikult üles löönud,» meenutas ta.

Bänd Sunlight, kes andis saatuslikul nädalavahetusel Kuressaares kontserdi.
Bänd Sunlight, kes andis saatuslikul nädalavahetusel Kuressaares kontserdi. Foto: Sunlight

Pärast kontserti panid nad bändiga asjad kokku ning umbes poole nelja ajal hommikul lahkusid klubist. Väljas nägid nad suurt vereloiku ning politseinikke, kes ühe teise ööklubi ees ringi sagisid. 

«Kuskil 4-5 tükki oli neid ja tundus, nagu nad otsiksid maast midagi,» sõnas Hermann.  «Me arvasime alguses, et kohalikud rusikakangelased on võitlust pidanud.»

Alles järgmisel päeval selgus, et Hermann ja bändiliikmed olid tunnistajaks sellele, milline pilt avanes veidi aega pärast võigast veretööd, mille käigus pussitati Kuressaare südalinnas kahte meest, neist üks suri kohapeal ning teine viidi raskes seisundis haiglasse.

Loe rohkem: Fotod sündmuskohalt: Saaremaal pussitati surnuks päästeametnik, teine ohver on haiglas

«Terve Kuressaare rääkis sellest,» tunnistas mees. «Hotellis räägiti kohe meile ka, et ohver oli seesama mees, kes oli klubis sünnipäeva pidanud ning kellele olime viimase loo mänginud.»

Hermanni sõnul rääkis kohalikud ka, et ründajate näol oli tegu Kuressaares teada-tuntud pahalastega, kes ka varasemalt inimesi nugadega ähvardanud. «See oli ikka kohutav šokk. Pani mõtlema sellele, kui habras on inimelu.»

«Ei tohi minna sekkuma ja õigust mõistma, sest kunagi ei tea, kes su vastane on ning kas tal katus sõidab või kruvid logisevad,» nentis raadiohääl kurbusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles