Ära aja segi! Eesti muusikamaastikul tegutseb nüüd kaks väga sarnase nimega lauljatari

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti muusikamaastikul tegutseb kaks sarnase nimega lauljatari: Johanna Eendra ja Johanna Eenma.
Eesti muusikamaastikul tegutseb kaks sarnase nimega lauljatari: Johanna Eendra ja Johanna Eenma. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Kuigi Eesti on väike, tuleb ka siin ette juhuseid, kus sama eluala peale satuvad sarnase nimega inimesed. Nii on juhtunud ka nüüd, kui korraga tegutsevad muusikamaastikul kaks laulvat Johannat: Eenma ja Eendra.

Johanna Eenma tegutseb elektropopi trio I Wear* Experiment koosseisus juba 2012. aastast saati. Elektroonilist muusikat viljelevas bändis mängib Eenma klahvpille ning laulab. Esinetud on Baltikumi suurimal festivalil Positivus ning 2016. aastal jõuti lauluga «Patience» ka Eesti Laulu finaali, kus jäädi kuuendale kohale. Kaunihäälne lauljatar töötab ka stilistina.

Eesti Laulul osales kaunis lauljatar ka tänavu, ent mitte tavapärases koosseisus. Üles astus ta hoopis koos räppar Metsakutsuga, kellega esitati lugu «Koplifornia». Energilise ja hoogsa palaga siiski poolfinaalist edasi ei pääsetud.

Kuigi seekord jääb I Wear* Experiment eurokarussellilt kõrvale, ei tähenda see, et bänd käed rüpes istuks. Nimelt ilmus alles täna ansambli uus kauamängiv «Jupiterz» ning singlile «Almere» anti välja ka video. Tuleval aastal tehakse ring peale Eestile, suvel esinetakse Euroopa suurematel muusikafestivalidel ja sügisel tuuritatakse Aasias.

Vaata, kuidas Eenma tunamullu Saku suurhallis Eesti Laulu finaalis esines:

Tänavu proovib Eesti Laulul õnne aga üks teine lauljatar, kellel eelmisega äraütlemata sarnane nimi. 24 poolfinalisti hulka valitud Johanna Eendra on Tartust pärit ja Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi lõpetanud tütarlaps, kes üritab jalga muusikatööstuse ukse vahele saada looga «Miks sa teed nii?», mille kirjutas koos vennaga.

Varem on noor lauljatar tähelepanu pälvinud duo NotSistersMusic koosseisus, millega on juba viis aastat kaverdanud tuntud hitte, nagu jõululaul «Santa Claus is Coming to Town», Pharrell Williamsi «Happy» ja Ed Sheerani «All of the Stars». Duo teine pool oli tänavu superstaarisaates finaalvoorudesse jõudnud Hele-Mai Mängel.

Koostööd on lauljatar teinud ka populaarse juutuuberi Andrei Zevakiniga, kellest on Eesti Laulu raames saanud hoopiski konkurent: noormees on xtra Basicu ja Emily J laulu «Hold Me Close» kaasautor. Nimetatud lugu peetakse üheks võidusoosikuks.

Praegu õpib Eendra ettevõtluskõrgkoolis Mainor personalijuhtimist, kirjutas Tartu Postimees. «Tõesti lahe on mõelda, et ma osalen Eesti Laulul. Närv on küll sees, aga tunne on positiivne. See kõik tuli pigem üllatusena,» ütles lauljatar.

Kuula lugu, millega tütarlaps Eurovisionile pürgib:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles