Homofoobiasüüdistused sundisid Kevin Harti Oscarite gala õhtujuhi kohast loobuma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA näitleja Kevin Hart.
USA näitleja Kevin Hart. Foto: AFP/SCANPIX

Alles hiljuti anti teada, et 2019. aasta Oscarite galat juhib USA komöödianäitleja Kevin Hart. Mehe kunagised homofoobsed väljaütlemised tekitasid sotsiaalmeedias aga pahameeletormi ning Hart andis teada, et õhtut ta siiski ei juhi.

39-aastane koomik ja näitleja teatas Twitteris, et jätab Oscarite gala juhtimise kellegi teise hooleks, kuna ei taha, et tema kunagised vastuolulised kommentaarid õhtut varjutama hakkaks. «Ma ei taha tähelepanu kõrvale tõmmata õhtult, mis peaks olema paljude imeliste ja andekate inimeste tunnustamiseks,» ütles Hart.

Kuigi Hart kinnitati õhtujuhi rolli alles ööpäev tagasi, tõusis sotsiaalmeedias kiiresti pahameeletorm, kui välja ilmusid 2009. ja 2011. aasta vahel kirjutatud näitleja säutsud, milles mees homosid siunas. Hart nimetas tollal inimesi pidevalt pededeks ning sõimas üht Twitteri kasutajat ka paksuks pedeks, kuna tol mehel olevat telefoni salvestatud palju Harti pilte.

2010. aasta komöödiaetenduses «Seriously Funny» rääkis Hart oma hirmust, et tema pojast kasvab geimees. «See on üks minu suuremaid hirme,» ütles näitleja toona. Hiljem on ta aga selgitanud, et tegemist oli isikliku nõrkusega ning oma pojast ta sellepärast lahti ei ütleks.

Kuigi Hart keeldus esialgu vabandamast, andis ta nüüd teada, et loobub siiski õhtujuhi kohast. «Ma vabandan siiralt LGBTQ kogukonna ees oma tundetu sõnakasutuse pärast. Mul on kahju, et inimestele haiget tegin, kuid ma arenen ja tahan edaspidigi areneda,» teatas näitleja. Harti eesmärk on inimesi kokku tuua, mitte neid tülli ajada.

Kevin Hart detsembris 2017 filmi «Jumanji: Welcome to the Jungle» esilinastusel
Kevin Hart detsembris 2017 filmi «Jumanji: Welcome to the Jungle» esilinastusel Foto: Jordan Strauss / AP/Scanpix

Hart, kellest oleks saanud üks vähestest tumedanahalistest, kes on saanud Oscareid juhtida, avaldas lootust, et tulevikus avaneb talle uus võimalus. «Ma olen tänulik selle võimaluse eest. Nüüd pean oma kohustuste kõrgusele tõusma,» ütles näitleja.

Varem on Oscareid juhtinud tumedanahalised näitlejad Chris Rock, Whoopi Goldberg ja Sammy Davis Jr. Harukordse võimaluse võttis Hart avasüli vastu. «Olen väga õnnelik, et see päev lõpuks saabub ja ma juhin Oscarite galat. Olen sellest unistanud kaua. See on uskumatu, et ka minust saab paljude tuntud staaride kõrval Oscarite õhtujuht,» kirjutas koomik vaid ööpäev tagasi.

Oscarite juhtimist on naljaga pooleks nimetatud «linna halvimaks tööks», kuna see on juba reegliks kujunemas, et suurejoonelist galaõhtut saadavad tehnilised viperused. Näiteks eelmisel aastal kuulutati võidufilmina välja «La La Land», ehkki tegelikult läks auhind «Moonlightile».

Loe säutse, mis Hartile saatuslikuks said:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles