Eesti tippkokk lõi McDonald'si jaoks burgeri, kus kasutas restoraniketi jaoks ebatavalist toorainet

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kokk sai võimaluse luua McDonald'si menüüsse uus burger.
Eesti kokk sai võimaluse luua McDonald'si menüüsse uus burger. Foto: AP/Scanpix

Eesti tippkokk Hardi Nurmine sai harukordse võimaluse luua McDonald'si restoraniketile uhiuus burgeriretsept.

Nurmine töötas restoraniketi uue Maestro gurmeeburgerite sarja jaoks välja kaks burgeriretsepti, neist üks on veiselihaga ja üks kanalihaga. Retseptid töötati välja mitme kuu jooksul, vahendas Menu.

Nurmine tegi McDonald'sis ka revolutsiooni, pakkudes kanaburgeri vahel värsket kurki. «Kui ma ütlesin esimest korda, et palun värsket kurki, siis seda mindi tooma,» ütles Nurmine, et värske kurk pole selles restoraniketis tavapärane tooraine.

Eesti kokk Hardi Nurmine sai harukordse võimaluse luua McDonald'sile uus burger.
Eesti kokk Hardi Nurmine sai harukordse võimaluse luua McDonald'sile uus burger. Foto: Liis Treimann

McDonald'si pakkumine oli ka mehele endale üllatus. «See on täiesti esmakordne juhus. Ma ei tea kindlalt väita, kas terves maailmas, aga Baltikumis ja Eestis kindlasti ei ole nende 23 aasta jooksul seda lastud ja lubatud. See on kindlasti suur au ja korralik väljakutse,» tõdes ta.

Nurmine selgitas, et tema eesmärk oli ühendada kohalikud ja globaalsed maitsed ning siduda burgerikett oma isikliku kokkamisstiiliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles