TOP 10: Kellel paksem patakas? Nende staaride filmid liigutavad kinoäris kõige krõbedamaid summasid

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scarlett Johansson «Tasujad: Igaviku sõda» esilinastusel
Scarlett Johansson «Tasujad: Igaviku sõda» esilinastusel Foto: Mario Anzuoni / Reuters / Scanpix

Tänapäevane kinoäri näeb üha enam, kuidas suurimad kinokassad liiguvad frantsiisifilmidele ehk nn saagadele ning üha vähem mängib tipurahade jagamises rolli näitleja ise kui kvaliteedimärk ning tihti võib juhtuda, et näitleja on ainult seni kõva tegelane, kui ta teatud tegelast kehastab. Nagu ikka, leidub nii erandeid kui ka reegleid.

Kinoportaal ScreenRant pani kokku edetabeli, mis võtab arvesse filmide ülemaailmselt teenitud kinokassad ning paneb need siis ühiste nimetajatena näitlejate arvele. Tulemuseks on esikümme, mis näitab huvitavaid jõujooni. 

Edetabeli koostamisel võeti arvesse nende kõikide filmide teadaolevad kinokassad (inflatsiooni arvestamata, kuigi mõned filmid on juba aastakümnete tagused). Täpsemas kalkulatsioonis on eraldi toodud ka summad, mida on suutnud teenida filmid, kus näitlejad on olnud peaosas, kõrvalosas või vähemolulises rollis, samuti eraldi USA ja maailmaturu kinokassad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles