Riigikogulane ja näitleja Madis Milling: etendusi planeeritakse minu töö järgi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enne poliitikasse siirdumist end Eesti teatrilavadel näitlejana tõestanud Madis Milling pidi sotsiaalmeedias selgitama, miks ta ei avaldanud viimasel riigikogus toimunud hääletusel Ukrainale toetust.

Madis Milling selgitas, et eile riigikogus toimunud hääletusel avaldati toetust Ukrainale. Kuigi tema oli üks avalduse eelnõu algatajatest, siis ta ei saanud ajapuuduse tõttu istungi lõpus toimunud hääletamisele jääda. Milling põhjendas seda asjaoluga, et tal oli samal õhtul Vana Baskini Teatris etendus.

«Viibisin istungil viimase võimaluseni, kuid nähes küsijate arvu ja arvestades ka sõnavõttudega, sain aru, et ei jõua hääletust ära oodata. Tamsalus oli ootel saalitäis inimesi ja teeolud halvad,» selgitas Milling oma puudumist.

Selle järel pidas Milling vajalikuks selgitada fakti, et ta hääletamas ei käinud, on ajakirjanduses kahte moodi tõlgendatud. 

«Mind on proovitud ühte patta panna keskerakondlastega, kes ei hääletanud sõltuvalt oma maailmavaatest ja koostöölepingust Putini parteiga. Nii see kohe kindlasti ei ole. On ka loodud narratiivi nagu suhtuksin Riigikogu töösse pealiskaudselt ja eelistasin tööle teatrit. Nii see samuti ei ole. Minu Riigikogu töö pärast on näiteks teatris üks etendus ära jäänud. Etendusi planeeritakse minu töö järgi,» tõi näitleja välja.

«Tavaliselt esmaspäeva õhtuti Riigikogu istungeid ei ole. Eilne istung oli erakorraline istung. Juhul kui eilse hääletuse häälte arvust oleks sõltunud avalduse vastuvõtmine, oleks teatrietendus ära jäänud,» selgitas reformierakondlane Madis Milling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles