Kahekordne uudis: Duo Malva & Priks muutis nime ning valminud on uus singel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riffarrica uus singel "Helletus".
Riffarrica uus singel "Helletus". Foto: Maris Savik

Möödunud aastal kuulajate ette CD «Mässiv» toonud Duo Malva & Priks tuli hiljuti välja kahekordse uudisega. Valminud on singel ja muusikavideo «Helletus» ning duo nimi on nüüdsest Riffarrica.

Jätkuvalt teevad ka uue nimega bändis elektrooniliste üllatustega täiendatud omamoodi muusikat Kulno Malva ja Kristjan Priks.

Riffarrica esimene singel «Helletus» annab märku uue, et juba järgmisel kevadel on oodata uut plaati. Selle annab välja Saksa plaadifirma Nordic Notes ja levitab peaaegu kogu Euroopas.

Muidu karused ja jõuliselt gruuvivat muusikat tegevad mehed pakuvad esimeseks singliks hoopis meloodilise ja rahulikuma, ballaadilaadse loo. Põhimeloodia on võetud rahvapärandist, aga muu muusika autoriteks on Peeter Konovalov ja Kulno Malva. Ilus lugu kõlbab peatselt algavasse advendiaega nagu piparkook jõululauale.

Uue nime oma duole said muusikud Lennart Meri raamatust «Hõbevalge». Seal on juttu Aethicuse koostatud «Kosmograafiast», kuhu kaheksandal sajandil kirja pandud kohanimi Riffarrica tähistab muistse Rävala rannikuala ehk praeguse Eesti põhjarannikut.

Nõnda paljude sajandite taha nagu nimi Riffarrica ulatuvad ka regilaulud, mis on duo heliloomingu üks aluseid. «Riffarrica muusikas on kõige olulisemaks rifid ja regilaulude arranžeeringud,» ütles Kulno Malva. «Mängime jõulist rififolki. Nii et meie uus nimi on mitmetähenduslik.»

Singli salvestas ja miksis Silver Lepaste  ning video autor on Kaarel Kree.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles