Õõvastav või mitte? James Cameron tuunib sõjaingel Alita silmi: kui suured on liiga suured?

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Alita: Sõjaingel»
«Alita: Sõjaingel» Foto: Capital Pictures / Scanpix

Veebruaris Eesti kinodesse jõudva James Cameroni uue filmi «Alita: Sõjaingel» küborgitarist peategelase silmad näivad olevat filmi tegemise protsessis parajaks mõttekohaks ning on läbinud teatavad muudatused.

Filmimaailma visionäärid James Cameron ja Robert Rodriguez on võtnud ette ambitsioonika plaani tuua Jaapanlaste kuulsa manga-kangelanna fotorealistlikult kinoekraanile: niisiis on filmitegijate sõnul oluline, et Alital oleksid koomiksitradistioonile vastavalt suured silmad. Siiski peitub siin teatav oht, kuna liialt ebaloomulik välimus võib vaatajates nn õõvaoru (uncanny valley) tõttu võõristust tekitada: kui inimesesarnane olend on väga inimeselaadne, ent miski pole «päris see».

Koomiksifännid on märganud, et filmitegjad on siinkohal aga töö käigus otsustanud Alita välimust kohendada, püüdes teda siiski võimalikult inimlikuks töödelda. Nii on mitme kuu pikkuse vahega treileriteski juba erinevusi näha. Ka nahatooni on nähtavalt tuunitud, et Alitale inimlikumat välimust anda. 

Vaata uusimat treilerit:

«Alita: Sõjaingel» on lugu lootusest, armastusest ja vaprusest. Mitmesaja aasta kaugusel tulevikus satub «kübertohter» Ido (Christoph Waltz) Raudlinna prügimäelt teadvuseta küborgi Alita (Rosa Salazar), kes on üsna kehvas seisus. Ärgates ei mäleta Alita midagi oma minevikust: ei sellest, kes ta on, ega maailmast enda ümber. Kõik on uus, iga kogemus esmakordne. Ido püüab tüdrukut kaitsta tolle salapärase mineviku eest, samas kui Alita uus sõber Hugo (Keean Johnson) pakub abi kadunud mälestuste taastamiseks. See aga toob Alita kannule tumedad jõud, kes ei peatu millegi ees, et kadumaläinud küborg igaveseks vaigistada...

Osades Rosa Salazar («Labürindijooksja: Surma ravim»), 2-kordne Oscari-võitja Christoph Waltz («Vääritud tõprad»), Oscari-võitja Jennifer Connelly («Requiem for a Dream»), Keean Johnson («Nashville»), Oscari-võitja Mahershala Ali («Kuuvalgus», «Luke Cage»), Eiza González («Baby Driver»), Michelle Rodriguez («Kiired ja vihased», «Avatar»), Jackie Earle Haley («Watchmen»), Ed Skrein («Deadpool»), Casper Van Dien («Starship Troopers») jt.

Lavastajaks Robert Rodriguez («Sin City», «Desperado»), kaas-stsenaristiks ja tootjaks James Cameron («Terminaator», «Avatar»). Fiolmi aluseks on Yukito Kishiro loodud mainekas manga-sari «Gunnm» ehk «Battle Angel Alita», mis nägi esmakordselt ilmavalgust 1990. aastal.

Apollo Kinodes alates 15. veebruarist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles