Raadiohääl Allan Roosileht võrdles Märt Sultsi meisterkurjategijast fantoomiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diskor ja raadio STAR FM raadiohääl Allan Roosileht.
Diskor ja raadio STAR FM raadiohääl Allan Roosileht. Foto: Madis Sinivee

Raadiolegent Allan Roosileht võrdles oma Facebookis portaalis omavahel keskerakondlasest poliitikud Märt Sultsi ja 1964. aasta filmikangelast, meisterkurjategijast fantoomi. Kui nende pildid omavahel kõrvuti on, siis vahet peaaegu näha polegi.

Roosileht kirjutas pildi juurde: «Nagu kaks tilka vett. Fantomas 1964 ja Märt Sults 2018. Fantoom on tegelikult Eesti päritolu. Nime Fantomas taga on tegelilkult Vana Toomas.»

«Fantoom» (originaalpealkirjaga «Fantômas») on 1964. aasta prantsuse mängufilm.

Film põhineb Pierre Souvestre'i ja Marcel Allain' romaanidel (1911–1914) ja nende varasematel ekraniseeringutel. Filmi peategelane on kaval meisterkurjategija Fantoom, keda kehastas Jean Marais. Tema «vastane» on koomiline politseikomissar Paul Juve (Louis de Funès).

Filmi järjed on «Fantoom tegutseb jälle» («Fantômas se déchaîne», 1965) ja «Fantoom Scotland Yardi vastu» («Fantômas contre Scotland Yard», 1967).

Märt Sults on eesti õpetaja ja poliitik, endine Tallinna Kunstigümnaasiumi direktor. Ta kuulub Eesti Keskerakonda. Ta oli 2015. aastani Tallinna Linnavolikogu liige ning selle haridus- ja kultuurikomisjoni aseesimees. 

Märt Sults kandideeris 2015. aasta Riigikogu valimistel valimisringkonnas nr 1, sai 1285 häält ning osutus valituks ringkonnamandaadiga Riigikogu 13. koosseise liikmeks.

Oli Riigikogu kultuuri- ja hariduskomisjoni liige. Pärast Keskerakonna valitsusse minekut valiti ta Riigikogu majanduskomisjoni liikmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles