Britid on Brexiti pärast masenduses, kuid pubidel läheb selle tõttu hästi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pubi. Pilt on illustreeriv
Pubi. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Ühendkuningriigis ollakse mures, kuidas Brexit ehk riigi lahkumine Euroopa Liidust edasist elu, eelkõige majandust mõjutab.

Siiski on üks tegevusala, millele Brexit on mõjunud positiivselt ja turgutavalt – pubid, teatab reuters.com.

Pubi. Pilt on illustreeriv
Pubi. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Kuna britid on Brexiti tõttu mures, läheb pubidel äri hästi. Inimesed käivad aina enam joogikohtades, üritades seal õlle ja teise kangema kraami abil muresid kasvõi hetkeks unustada.

«Pubid saavad kasu sellest, kui inimesed loevad või kuulevad Brexiti kohta uudiseid ja vajavad pärast seda midagi rahustavat. Pubis õlle joomine on üks viis, kuidas rahuneda. Brexit saadab britte igal sammul ja selle tõttu on neil vaja käia auru välja laskmas,» selgitas õlletehaste ja pubide firma Green King tegevjuht Rooney Anand.

Pubi. Pilt on illustreeriv
Pubi. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Anandi sõnul ei põhine ta andmed vaid paaril pubil, vaid nende firmale kuuluva 3000 pubi, restorani ja hotelli andmetel.

«Inimesed ei suuda enam kuulata lugusid Brexitist. Nad on sellest väsinud ning mis on veel parem kui võtta pint õlut ja olla koos sõpradega. Pubides on õlle ja teiste jookide müük viimastel kuudel suurenenud ligi kolm protsenti,» selgitas asjatundja.

Green King on valmis selleks, et Ühendkuningriik peab silmitsi seisma kõva Brexitiga ehk EList lepinguta lahkumisega, mis võib kaasa tuua kaose.  

Kõva Brexiti puhul piirab Suurbritannia sisserännet ELi riikidest, tal tuleb lahkuda ELi siseturult ning Suurbritannia ja ELi vahel kehtestatakse kaubanduspiirangud.

See võib tekitada olukorra, et Suurbritannias tekib ajutine puudus mitmetest toodetest ja toorainest, mõjutades ka pubisid ja restorane.

Anandi teatel on nende firmal selle puhuks plaan B, mida ta ei saa avalikustada.

«Kui tuleb kõva Brexit ja Brexitiga seotud alkoholitarbimise trend jätkub, on pubidel vaja lisatööjõudu,» lisas Anand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles