Eurosaadik Tarandi tagumikule antud jalahoobid jõudsid Kreeka meediasse (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE meeleavaldus 26. novembril Riigikogu ees. Meeleavaldusel tungiti kallale eroparlamendisaadik Indrek Tarandile
EKRE meeleavaldus 26. novembril Riigikogu ees. Meeleavaldusel tungiti kallale eroparlamendisaadik Indrek Tarandile Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti eurosaadik Indrek Tarand sattus 26. novembril Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) meeleavaldusel Tallinnas Toompeal rünnaku alla.

Seda uudist edastas peamiselt ingliskeelne meedia, kuid see jõudis ka kreekakeelsesse meediasse.

Kreeka veebiväljaande alphafreepress.gr teatel sõnas Tarand sellel sündmusel, et need, kes ei soovi Eestisse sadu tuhadeid pagulasi, peaksid hääletama sotsiaaldemokraatide poolt.

Juhtunu kirjeldus jätkub, et meeleavaldajatele Tarandi etteaste ei meeldinud, nende arvates oli saadik purjus ja ta tuli sinna segadust külvama.

EKRE meeleavaldus 26. novembril Riigikogu ees. Meeleavaldusel tungiti kallale eroparlamendisaadik Indrek Tarandile
EKRE meeleavaldus 26. novembril Riigikogu ees. Meeleavaldusel tungiti kallale eroparlamendisaadik Indrek Tarandile Foto: TAIRO LUTTER / EESTI MEEDIA/SCANPIX

«Tarandi sõnavõtt ärritas kohal olnuid. Ta tõmmati lavalt alla, tõugati pikali ja talle jagati tagumikule jalahoope ning öeldi, et ta on reetur ja joodikust kaabakas,» teatas Kreeka meedia.

EKRE meeleavaldus 26. novembril Riigikogu ees. Meeleavaldusel tungiti kallale eroparlamendisaadik Indrek Tarandile.
EKRE meeleavaldus 26. novembril Riigikogu ees. Meeleavaldusel tungiti kallale eroparlamendisaadik Indrek Tarandile. Foto: TAIRO LUTTER / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Ekrelased protestisid ÜRO rändepaktiga liitumise vastu. Intsident Tarandiga leidis aset enne seda, kui Riigikogu asus ränderaamistiku eelnõud arutama.

Eesti Riigikogu tegi 26. novembril avalduse, millega toetas ÜRO ränderaamistikku. 

ÜRO globaalne ränderaamistik (inglise keeles  Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration ehk GCM) on ÜRO õiguslikult mittesiduv raamdokument, mis väljendab liikmesriikide tahet leppida kokku rännet puudutavates üldistes põhimõtetes.

Dokument keskendub seaduslikule rändele ning ebaseadusliku rände vähendamisele. Sundrännet ehk rahvusvahelist kaitset taotlevaid pagulasi see ei puuduta.

Selles dokumendis rõhutatakse, et see toetab iga riigi suveräänset õigust oma migratsioonipoliitikat ise kujundada. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles