Miks elas Hollywoodi staar Helen Mirren ühe kuu Lätis?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti staar Helen Mirren Läti Mazmežotne mõisas
Briti staar Helen Mirren Läti Mazmežotne mõisas Foto: facebook.com

Mitmed tuntud näitlejad eesotsas inglannast Hollywoodi staari Helen Mirreniga elasid möödunud kuul Läti lõunaosas Mazmežotne mõisas põhjusel, et seal võeti üles uut seriaali «Catherine the Great» (Katariina Suur).

Tegemist on sarjaga, mis räägib Venemaad 1762 – 1796 valitsenud kuulsa keisrinna Katariina II viimastest valitsemisaastatest, teatab rus.tvnet.lv.

Katariina II kehastab Helen Mirren, kes on ka varem valitsejannasid mänginud. Näiteks sai ta naispeaosatäitja Oscari Briti kuninganna Elizabeth II kehastamise eest režissöör Stephen Frearsi 2006. aasta filmis «The Queen» (Kuninganna). See film räägib Briti kuningliku pere reageeringust printsess Diana hukkumisele 31. augustil 1997 Pariisis ning näitab printsessi surma järgseid sündmusi.

Helen Mirren kuninganna Elizabeth II filmis «Kuninganna»
Helen Mirren kuninganna Elizabeth II filmis «Kuninganna» Foto: Photo ITAR-TASS / COVI/Scanpix

«Meil oli au, et sellised suured staarid olid meie mõisahotelli külalisteks ja me pakkusime neile staaride väärilist teenust. Meie juures elasid Helen Mirren, Gina McKee, Kevin McNally ja Jason Clark,» teatas mõis oma Facebooki leheküljel.

Näitlejanna Gina McKee Läti Mazmežotne mõisas
Näitlejanna Gina McKee Läti Mazmežotne mõisas Foto: facebook.com
Näitleja Kevin McNally Lätis Mazmežotne mõisas
Näitleja Kevin McNally Lätis Mazmežotne mõisas Foto: facebook.com
Näitleja Jason Clarke koos Läti Mazmiežotne mõisahotelli töötajatega
Näitleja Jason Clarke koos Läti Mazmiežotne mõisahotelli töötajatega Foto: facebook.com

Lisaks Lätile võetakse kanali HBO uut neljaosalist lühiseriaali üles ka Leedus ja Venemaal.

Selle  seriaali režissöör on Philip Martin ja stsenarist on Nigel Williams.

Katariina II favoriiti ja sõjaväelast Grigori Potjomkinit mängib austraallane Jason Clarke, keisrinna usaldusalust õuedaami Jekaterinat kehastab inglannast staar Gina McKee ning keisrinna poega Paul I «Troonide mängu» näitleja, inglane Joseph Quinn.

«Kariibi mere piraatide» filmides esimest tüürimeest Joshamee Gibbsi kehastanud Kevin McNally mängib uues seriaalis vene riigimeest, krahv Aleksei Orlovi, kes aitas imperaator Peeter III troonilt tõugata ja Katariina Suurel valitsejaks saada.

Helen Mirrenil on vene juured, ta tegelik perekonnanimi oli Mironova.

Mirreni tähelend sai alguse 1979. aasta erootilises draamas «Caligula», kus ta mängis Cezoniat, minnes filmiajalukku sellega, et paljastas endast peaaegu kõik.  

Mirren on mänginud veel mitmetes menukates filmides, saades lisaks Oscarile ka Briti filmiakadeemia auhindu ja Kuldgloobuseid.

Helen Mirren selle aasta alguses Oscarite jagamisel Los Angeleses
Helen Mirren selle aasta alguses Oscarite jagamisel Los Angeleses Foto: Mario Anzuoni / Reuters/Scanpix

Läti mitmed paigad on kogunud tuntust ka BBC  2016. aasta seriaali «Sõda ja rahu» tõttu. Seal kehastasid peaosi Paul Dano, Lily James ja James Norton.

Katariina II (ka Katariina Suur) sünninimega Sophie Friederike Auguste, Anhalt-Zerbsti printsess; 2. mai 1729 Stettin, Preisimaa kuningriik – 17. november (vkj 6. november) 1796 Peterburi, Venemaa keisririik) oli Venemaa keisrinna aastatel 1762–1796. Ta oli Peeter III abikaasa ning Paul I ema.

Kunstnik Fjedor Rokotovi 1763. aasta maal keisrinna Katariina II-st. See portreemaal asub Moskvas Tretjakovi galeriis
Kunstnik Fjedor Rokotovi 1763. aasta maal keisrinna Katariina II-st. See portreemaal asub Moskvas Tretjakovi galeriis Foto: Balabanov / RIA Novosti/Scanpix

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles