Kinokrüpt: Pisaraniiske kiilaks ajamise stseen, mis Natalie Portmani päriselt juustest ilma jättis

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalie Portman filmis «V nagu veritasu» (2005)
Natalie Portman filmis «V nagu veritasu» (2005) Foto: Warner Bros. / Scanpix

Populaarsel Alan Moore´i koomiksil põhinev film «V nagu veritasu» (V For Vendetta), kus Suurbritanniast on saanud Teise maailmasõja alternatiivse stsenaariumi tõttu fašistlik riik, aeti omal ajal kiilaks näitlejanna Natalie Portman, mis pani kogu meelelahutusmaailma kihama. 

Kuigi karmipoolseid kiilakaid naisi oli meelelahutuses Sigourney Weaveri ja Sinead O'Connori näol nähtud küll, siis nähti stseenis justkui malbemat sorti kaunitarist Portmani ahhetamapanevalt suurt ohvrit kunsti nimel. Eks ole teada, et Hollywood «traditsiooniliselt» naisnäitlejate «kaubanduslikule» välimusele suurema kaalu omistab kui nende näitlejaandele. Näitlejaannet läks aga selles stseenis kahtlemata vaja rohkemgi kui juukseid, kuna kordusvõtet sama ehedusega teha polnud võimalik ning Portman pidi kogu emotsiooni ühe võttega edasi anda suutma.

Popiprintsessi Britney Spearsi kurikuulsalt sümboolse enesekiilastamiseni jäi tol hetkel veel aasta. 

«Mis puudutab kiilaksajamist, siis oli see mu tegelaskujule väga traumeeriv kogemus, kuna tegu oli vägivallaaktiga,» rääkis Portman rollist. «Mina sain valida, kas lasta end kiilaks ajada või mitte, seega minu jaoks kiilaksajamine ilmselgelt vägivallana ei tundunud. Tõtt-öelda oli imeline tunne korraks edevus kõrvale heita, eriti olles naine, kellelt kogu aeg oodatakse enese ilustamist. See oli meeldiv võimalus natuke aega nendele asjadele mitte mõelda.»

Kinokrüpti rubriik toob Apollo Kinoportaali lugejateni unustamist vajavad või mäletamist väärivad hetked maailma kinoajaloost, alates aegade hämarusse vajunud huvitavatest faktidest ning lugudest kuni pööraselt naljakate või piinlike seikadeni, mis meie elusidsiiski veel vähemalt huumoriga rikastada suudavad. Kultuurihuvilisele kohustuslik!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles