Filmimusa: Tunne end nagu miljon dollarit! «Aasia hullult rikkad» särtsakas pleilist tekitab veini- ja peotuju

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Aasia hullult rikkad»
«Aasia hullult rikkad» Foto: Warner Bros.

Ehkki ülemaailmne kassahitt «Aasia hullult rikkad», mis tõi Hollywoodis esmakordselt ekraanile peaaegu täielikult asiaatidest koosneva näitlejate seltskonna, enam kinodes ei jookse, väärib romantikute selle sügise lemmikfilmi muusikaalbum kuulamiseks iga kell. 

Ühes filmiga ilmunud heliriba valmis režissöör Jon M. Chu ja muusika eest vastutava Gabe Hilferi koostöös ning koosneb lugudest, milles räägitakse rahast. Kogumikult leiab nii Kanye Westi, Lady Gaga, Notorious B.I.G. kui ka teiste popplegendide loomingut, ent mis teeb plaadi põnevaks, on selle rahvusvaheline mõõde: nii näitleks kõlavad sellel mitmed hiinakeelsed 50ndate ja 60ndate hitid, sealhulgas läänemaailmas Madonna, ent täpselt samal ajal ehk 80ndate keskpaiga Hiinas Sally Yeh poolt kuulsaks lauldud «Material Girl». Spetsiaalselt filmi tarvis salvestati ka hiinakeelne kaver Coldplay 2000. aasta loost «Yellow», millega bänd alguses nõus ei tahtnud olla, leides, et loo pealkiri võib filmi kontekstis rassistlikult mõjuda (kollane – toim.). Nii pöördus lavastaja pidulikult kogu filmitiimi poole, et uurida, kas keegi tunneb end puudutatuna ning sai 24 tunniga kõik-on-okei-kinnituse, mille abil ta ka bändi nõusse rääkis. 

Kuula albumit Spotify's:

Albumit saab kuulata ka YouTube'is:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles