Võitjad teada: vaata, mis filmid ja näitlejad tunnistati indiauhindadel Gotham Awards aasta parimateks

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Willem Dafoe 26 novembril 2018 vastu võtmas elutööauhinda 27. Gothami filmiauhindadel New York Citys.
Willem Dafoe 26 novembril 2018 vastu võtmas elutööauhinda 27. Gothami filmiauhindadel New York Citys. Foto: Dimitrios Kambouris / AFP / Scanpix

Eile õhtul jagati New Yorgis Wall Streetil 27. korda Gotham Awards sõltumatute filmide auhindu. Peapreemia ehk parima filmi auhinna võitis režissöör Chloé Zhao rodeofilm «The Rider», mis on suutnud noppida auhindu paljudelt festivalidelt.

Parima filmi kategoorias võitis tabavalt auhinnahooaja mustaks hobuseks nimetatud film ka kriitikute lemmikuid «The Favourite», «First Reformed», «If Beale Street Could Talk» ja «Madeline's Madeline». 

«First Reformed» pälvis parima stsenaarumi auhinna ning peaosatäitja Ethan Hawke tunnistati parimaks näitlejaks. 

Läbimurdeauhinnad läksid «Eighth Grade» tiimile: Bo Burnham võitis parima alustava režissööri ja ja Elsie Fisher parima alustava näitleja preemia.

Parima näitlejanna auhind läks Toni Collette'ile («Hereditary»), žürii pidas eripreemiaga meeles Olivia Colmani, Emma Stone'i ja Rachel Weisz'i rolle filmis «The Favorite».
 

Uute telesarjade kategoorias said auhinnad «Killing Eve» (pikk seriaal) ja «195 Lewis» (lühisari).

Auhinnati ka dokumentaalfilme ning peaauhinna sai kategoorias kahe afroameerika mehe elu jälgiv dokk «Hale County This Morning, This Evening».

Publikupreemia sai film ameeriklaste armastatud telesaatejuht Fred Rogersist «Won't You Be My Neighbor?».

Elutöötunnustuse said Gotham Awardsil tänavu režissöör ja produtsent Paul Greengrass ning näitleja ja produtsent Willem Dafoe.

Gothami preemiaid antakse välja aastast 1991 Independent Filmmaker Project algatusel ning algselt olid auhinnad mõeldud tunnustama Ameerika Ühendriikide kirdepiirkonna filmitegijaid. Aastate jooksul on sellest välja kasvanud aga üleriigiline sõltumatute filmitegijate ning nende toetajate aasta sündmus.

Vaata täismahus tulemusi ja nominente ning uuri filmide kohta lähemalt IMDB Gotham Awards lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles