Jõulufilmid: Perega kinno! Need filmid loovad just õige pühademeeleolu

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE - This file image released by Universal Pictures shows the characters Cindy-Lou Who, voiced by Cameron Seely, left, and Grinch, voiced by Benedict Cumberbatch, in a scene from "The Grinch." “Dr. Seuss’ The Grinch” made off with $66 million for Universal Pictures to top the weekend North American box office, according to studio estimates Sunday, Nov 11, 2018. (Universal Pictures via AP, File)
FILE - This file image released by Universal Pictures shows the characters Cindy-Lou Who, voiced by Cameron Seely, left, and Grinch, voiced by Benedict Cumberbatch, in a scene from "The Grinch." “Dr. Seuss’ The Grinch” made off with $66 million for Universal Pictures to top the weekend North American box office, according to studio estimates Sunday, Nov 11, 2018. (Universal Pictures via AP, File) Foto: Illumination and Universal Pictures / AP

Jõulud on imede aeg ning pühadefilmid on lausa kohustuslik komponent kogu selles mõnusalt hubases jõulude ja aastavahetuse kompotis. Miks mitte perega jalutama ja kinno minna? Vaata, mis jõulufilme juba praegu ja uuel nädalal kinodes näha saab!


Kääbushobu saani ette? Lumine jõulufilm «Elliot, kõige väiksem põhjapõder» sütitab unistusi järgima

Lõbus koguperefilm «Elliot, kõige väiksem põhjapõder» (Elliot the Littlest Reindeer) räägib armsa loo minihobusest, kelle suurim unistus on põhjapõtrade seas läbi lüüa ning jõuda jõuluvana saani ette.

Suured unistused ei kipu aga täituma ilma katsumusteta ning nii tuleb minihobusel seista vastu kiuslikele põhjapõtradele, kes tema eneseusku igati kõikuma püüavad lüüa. Elliotil tuleb end kolme päevaga maksma panna ning esineda edukalt Põhjanabal toimuvatel põhjapõtrade meistrivõistlustel. 

Apollo Kinodes alates 23. novembrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kibestunud «Grinch» otsustab taas jõuluaega armastava külakese jõulud röövida

Pahuravõitu ja vägagi roheline «Grinch» otsustab taas jõuluaega armastava külakese jõulud röövida, sedapuhku animeeritud kujul.

Illuminationi ja Universal Picturesi kaheksas koostööfilm toob kinolinale täispika animeeritud Grinchi – kuulsa Dr. Seussi rohelise pahalase, kes jõule ei salli ja otsustab need röövida. Küüniline ja pahur koopas elutsev Grinch pole aga sugugi immuunne noore tüdruku võitmatu pühademeeleolu suhtes ning nii saavad siiski pühad päästetud.

Grinchile on hääle andnud Oscari-nominendist näitleja Benedict Cumberbatch («Sherlock»). Eesti tõlkes räägib Grinch Sergo Varese häälega.

Apollo Kinodes alates 30. novembrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Video: «Eia jõulud Tondikakul» värske treiler meelitab kinno põnevate loovihjetega

Režissöör Anu Auna 7. detsembril kinodesse jõudev imearmas kodumaine kogupere-jõulufilm «Eia jõulud Tondikakul» sai värske treileri.

«Eia jõulud Tondikakul» on seiklusrikas laste jõulufilm 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Eia ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, kokku viima kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust.

Jõulufilmi peaosatäitjad on Tallinnast pärit 10-aastane Paula Rits ja 12-aastane Siim Oskar Ots. Lastest kõrvalosatäitjateks on Annabrith Heinmaa ja Marvin Inno. 

Režissöör-stsenarist Anu Auna filmis astuvad üles paljud Eesti näitlejad ja ka üks menukas laulja – lisaks lastele seiklevad kinoekraanil veel Märt Pius, Priit Pius, Priit Võigemast, Mirtel Pohla, Tambet Tuisk, Juhan Ulfsak, Meelis Räämeld, Anne Reemann ja Tõnu Oja. Näitlejadebüüdi teeb lastefilmis laulja Liis Lemsalu, kellel on filmis üks kandvamaid rolle. 

Filmi produtsendid on Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Ants Tammik ja kunstnik Matis Mäesalu.

EV100 puhul tehtud filmi planeeritav eelarve on ligi 1,1 miljonit eurot ning see valmib produktsioonifirmade Luxfilm ja Kinosaurus Film koostöös. 

Apollo Kinodes alates 7. detsembrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Vapper Gerda asub muinasjutus «Lumekuninganna 4: peeglitagune maailm» oma võluritest peret päästma

Vahetult enne jõule tuleb kinodesse uus ja maagiline muinasjutufilm «Lumekuninganna 4: peeglitagune maailm» (Snow Queen 4).

Režissöör Aleksey Tsitsilini ja stsenarist Vladimir Nikolaevi muinasjutufilmi peategelaseks on tüdruk nimega Gerda. Kuigi tüdruku vanematel ja vennal on maagilised võimed, siis pole tema aga pealtnäha oma üleloomulikke andeid pärinud. Ühel päeval, kui kuningas Harald otsustab kõik võlurid kuningriigist Peeglitagusesse Maailma pagendada, kaotab Gerda oma pere ning tüdrukul tuleb asuda oma võimeid avastama, et pere päästa. Sel teekonnal saab teda aidata vaid Lumekuninganna.

Apollo Kinodes alates 21. detsembrist 2018. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.
 

Lõpuks kohal! «Mary Poppins tuleb tagasi» maagiline treiler paneb kujutlusvõime täistuuridel tööle

Vahetult enne aastavahetust jõuab pühademeeleolus Eesti kinopubliku ette Disney uusim lastefilm, muinasjutuline «Mary Poppins tuleb tagasi» (Mary Poppins Returns), tuues armastatud maagilise lapsehoidja suurele ekraanile võluva Emily Blunti kehastuses. Muusikalifilmis teevad kaasa veel mitmed fantastilised näitlejad, teiste seas Colin Firth ja Meryl Streep.

Filmile on äsja valminud täispikk kinotreiler, mis paneb vaatajad valmis tõeliseks fantaasiarännakuks Mary Poppinsi maagilisse maailma.

Linaloo tegevus toimub Suure Depressiooni aegses Londonis, mil Mary Poppinsi kasvandikud Jane ja Michael Banks on suureks kasvanud ning kasvatavad viimase kolme last. Olles suurest murest murtud, ilmub nende ellu taas Mary Poppins, et aidata taas üles leida elurõõm ja raskustest võitu saada. 

Maagilist linateost näeb Apollo Kinodes alates 28. detsembrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.


Venelaste lemmik! Uusaastafilmide saaga lõpufilm «Viimased jõulupuud» toob pühade vahele nalja ja soojust

Kui vene populaarse filmisarja «Jõulupuud» (Ёлки) esimene osa 2010. aastal linastus, ei osanud keegi arvata, et see osutub nii edukaks. Nüüd oodatakse idapiiri taga (ja ka meil) juba kuuendat aastat jutti filmi järgmist osa, millega uude aastasse kinna. Sedapuhku saab paraku tegu olema «Viimaste jõulupuudega».

Filmi viimases osas astuvad üles nii uued tegelased kui toimub kohtumine vanade tuttvate Borisi (menukas telesaatejuht Ivan Urgant), Ženja (Sergei Svetlakov), lumelaudur Dimaga (Aleksander Golovin) ja tema parima sõbra Griša (Aleksander Domogarov jr), onu Jura (Dmitri Nagiev), Andrei (Daniil Vahrušev), tema ema (Jelena Jakovleva) ja Lumehelbekese Marinaga (Julia Aleksandrova).

Boriss saab teada, et tema hea sõber Ženja kavatseb oma perega kolida Jakuutiasse. Kõige hullem on see, et Borissil on kõigest paar päeva, tõestamaks sõbrale, kui väga ta temast hoolib ja et Ženja ümber veenda. 

Aasta eest sünnitanud Lumehelbeke Marina peab aastavahetuse vastu võtma üksiku vanataadiga, kellest ei hooli enam sõbrad ega sugulased. Isegi vanataadi pahur iseloom ei hirmuta Marinat, sest Lumehelbeke on ju kohustatud hoolitsema üksiku vanataadi eest. 

Andrei peab tegema kõik selleks, et onu Jura saaks lõpuks on hirmudest võitu ja paluks Andrei ema kätt. Paraku läheb kõik untsu ning Andrei ja onu Jura valmistuvad kahekesi aastavahetust vastu võtma räämas metsamajas. 

Samal ajal lahendab Permis oma armuprobleeme suusataja Griša, kellele tõttab loomulikult appi lumelaudurist sõber Dima. Aastavahetust võtavad nad vastu kiirsöögikohas, kus töötab Griša uus pruut. 

Viis omavahel seotud uut pöörast lugu panevad teid tegelastele kaasa elama ja mõtlema sellele, mis elus tegelikult oluline. Vana-aasta õhtu eel ei tohi unustada, et peamine pole kus ja kuidas uut aastat vastu võtad, vaid kellega. 

Apollo Kinodes alates 28. detsembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles