Mida see tähendab? Valdo Randpere nägi unes Kadri Simsoni (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere
Valdo Randpere Foto: Andres Haabu

Reformierakondlasest riigikogu liige Valdo Randpere kirjeldas pikas Facebooki postituses, kuidas ta unenäos päästis uppumissurmast keskerakondlase Kadri Simsoni.

«Läksin oma kodu lähedal asuva järve äärde jalutama. Öö oli olnud külm, maa härmas ja järvele oli laotunud õhuke jääkirme. Järsku nägin, et eemal on üks naine jääle minemas. Ruttasin lähemale ja avastasin oma üllatuseks, et tunnen teda – see oli Kadri Simson. Seesama Kadri, teate küll,» alustas Randpere meenutusega.

Ta jätkas: «Jõudsin hüüda, et Kadri, ära mine kaugemale, jää ei kanna, aga oli juba hilja. Jää murdus ja Kadri vajus järve. Ainult ta roheline kootud mütsike paistis veel jääaugust. Kuna see on üldtuntud fakt, et Kadri ei oska absoluutselt ujuda, jooksin talle hetkegi kõhklemata appi. Hüppasin järve, sukeldusin, sain Kadri kaenlasse krabada ja tagasi pinnale tõsta. Lükkasin ta jääle, ronisin ise järele, lohistasin meid mõlemaid kaldale ja ärkasin üles.»

Randpere päästis Kadri Simson uppumissurmast.
Randpere päästis Kadri Simson uppumissurmast. Foto: Sander Ilvest

Loomulikult võttis Randpere unenäo kirjeldus ja analüüs ka poliitilise pöörde.

«Lebasin külma higiga kaetult hingeldades voodis ja katsusin kõigepealt maha rahuneda ning aru saada, et tegemist oli unenäoga. Või kas ikka oli? Mind lõi mõte, et äkki unenäod tähendavadki midagi? Äkki oli see unenägu tegelikult kajastus sellest, mis homme riigikogus juhtuma hakkab? Valitsus on põhja vajumas ja meie – sealhulgas ka mina – peame otsustama, kas minna appi või öelda, et uppuja päästmine on uppuja enda asi ja siis läheb kuidas läheb,» rääkis Randpere. 

Poliitik lisas, et kui Simsoni elu peakski päriselt ohtu sattuma, siis läheb ta naisele kindlasti appi.

«Unenäos või ka päriselt Kadri päästmine on minu laoks lihtne valik – ikka lähen appi. Oleme alati hästi läbi saanud ja vajadusel teineteist aidanud. Valitsusega laiemalt on pisut teised lood. Päris raske on end motiveerida jääkülma vette hüppama päästmaks kampa, kes mind ja meid suurema osa ajast sõimanud on. Isegi nüüd, kus pind nende jalge alt kadumas on, käib meie sajatamine ja ülbitsemine edasi,» kirjeldas reformikas.

Valdo Randpere sõnas, et kui valitsus tahab sel raskel ajal nende abi saada, siis peavad nad ainult küsima, ja kasutama võlusõna «palun».

«Kinnitan lõpetuseks oma au ja südametunnistuse juures, et kõik, mis siia kirja sai, on päriselt minu unenägudes ja mõtetes aset leidnud,» sõnas Randpere.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles