Liiga noored oma rollide jaoks: endised lapstähed, kes suutsid ekraanil ehmatavalt küpsed etteasted teha

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jodie Foster filmis “Taksojuht”
Jodie Foster filmis “Taksojuht” Foto: IMDB

Paljud Hollywoodi suurimad staarid on oma teekonda alustanud juba väga noortena, kehastades sageli oma ea kohta ehmatavalt sügavaid või vastuolulisi tegelasi. 

Õnnestumise korral on tulemuseks sageli kultuslikud ja kõnekad teosed, mida mäletatakse veel aastakümneid hiljemgi. Meenutame mõningaid rollisooritusi noorte näitlejate poolt, mis polnud kunagi kergete killast, ent mille eest noorukesed tulevased staarid lõputut aplausi väärivad.

Dakota Fanning «Hounddog» (2007) 

12-aastane lapstäht mängis filmis väärkoheldud tüdrukut ning astus üles ka otsekohestes stseenides: film sisaldas muuhulgas vägistamisstseeni, kus lapsnäitlejast filmiti õigupoolest vaid n-ö ülemine osa, kus on näha nägu ja käed. Linateos tekitas suure pahameeletormi paljude kriitikute ning isegi aktivistide seas, kelle meelest oli näitlejanna liialt noor nii häiriva rolli jaoks ega oleks pidanud üldsegi filmi tegemisel kaasa lööma. Nooruke Dakota aga suhtus oma töösse nagu professionaal, kostes enda eest ametlikus teadaandes: «See on film ja selle asja nimi on näitlemine.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles