Unustamatu hetk: loe, kuidas reageeris Freddie Mercury õde Rami Malekit nähes

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freddie Mercury õde Kashmira Cooke «Bohemian Rhapsody» esilinastusel Londonis
Freddie Mercury õde Kashmira Cooke «Bohemian Rhapsody» esilinastusel Londonis Foto: Scott Garfitt / EMPICS Entertainment / Scanpix

Ka Eesti kinodes puhta töö teinud Freddie Mercury eluloofilmi «Bohemian Rhapsody» peaosatäitja Rami Malek avaldas, mismoodi reageeris tema Queeni ninamehe kehastusele kadunud muusiku noorem õde.

Vaatamata ebalevale algusele ja paljudele kõhklustele suutis «Bohemian Rhapsody» tõusta üheks edukaimaks muusikafilmiks läbi aegade, kuid kõik ei oleks pruukinud üldsegi nii suurepäraselt minna, kui peaosatäitja osas oleks tehtud teistsugune valik. Alguses Sasha Baron Cohenile pakutud rolli võttis paljude umbusu kiuste vastu Malek, kes aga suutis veenda nii filmitegijaid kui ka Mercury lähedasi, et just tema on õige inimene lauljat ekraanil mängima. Isegi kui film ise on saanud kriitikutelt ka nahutada, siis ei kahtle keegi Maleki töö suurepärasuses. 

Malek rääkis Jimmy Kimmeli jutusaates, et üks olulisemaid hetki oli tema jaoks Mercury kehastamisel enesekindluse saamisel viimase õe Kashmira Cooke'i arvamus, kellel oli näitlejale varuks üllatav reaktsioon.

«Kohtusin ta õega. Tema nägi mind kui noort Freddie't – meigi, pikkade juuste ja hambaproteesidega (Malek kandis filmis Mercury hambumuse sarnasuse saavutamiseks kunstkambaid – toim.), kogu selle varajaste 70ndate glämmroki krempliga,» jutustas näitleja. Kõigi ootuste vastaselt oli Kashmira Cooke vaatepildi peale südamest naerma pursanud, mis kõiki rabas, kuna naerust ei ole võimalik välja lugeda, kas asi on hea või halb. 

«Nagu võite ette kujutada, oli see tema jaoks ääretult veider ja kummaline hetk,» mõistab Malek naise vaatevinklit kogu olukorrale. Hiljem olevat naer Maleki sõnul aga muutunud sügavaks emotsiooniks. «Ta kirjutas mulle maailma kõige liigutavama e-kirja, mis oli võimas tunne. Minu jaoks oligi oluline saada lähedaste heakskiit, see tähendas mulle väga palju.»
 

«Bohemian Rhapsody» toob vaatajani Queeni tähelennu muusikataevasse ning samuti siseheitlused, mille põhjuseks Mercury kontrollimatu elustiil. Pealtnäha ületamatud raskused suudetakse koos siiski ületada ning tulemuseks on ansambli triumfaalne taasühinemine maailma kõigi aegade suurimal heategevuskontserdil Live Aid, kus ravimatu haigusega silmitsi seisev Mercury teeb bändi rokkmuusika ajaloo ühe legendaarseima etteaste, tsementeerides ansambli pärandi igaveseks muusikaajalukku. Freddie Mercury't kehastab eluloofilmis hämmastava rolli tegev 37-aastane Egiptuse päritolu Ameerika näitleja Rami Malek, kes mõjub ekraanil kui kadunud megaartist ise. 

Apollo Kinodes alates 2. novembrist 2018. 

 Bohemian Rhapsody
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles